AcasăSTIRIPrefect de Hunedoara: Nu este momentul pentru ca unii politicieni din PSD...

Prefect de Hunedoara: Nu este momentul pentru ca unii politicieni din PSD să profite de necazurile minerilor

[ad_1]

Prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, spune că este nevoie de soluții concrete pentru rezolvarea problemelor minerilor, nu de politizarea acțiunii lor.

Ordonanță aprobată

Conform prefectului de Hunedoara, Guvernul a aprobat, joi, „ORDONANȚA DE URGENȚĂ pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale”. Acest aspect reprezintă un pas extrem de important pentru rezolvarea problemelor salariale.

Prefectul către senatorul Resmeriță: Nu instigați la răzmeriță

Călin Petru Marian spune că este regretabilă situația în care s-a ajuns din cauza lipsei fondurilor financiare pentru plata angajaților Complexului Energetic Hunedoara.

”Este nevoie acum de liniște și calm. Așa cum s-a stabilit cu reprezentanții minerilor din Valea Jiului, până la sfârșitul săptămânii viitoare vor fi plătite salariile restante. Consider că nu este momentul pentru ca unii politicieni din PSD să profite de necazurile minerilor și ale familiilor lor.  Așteptam soluții, nu declarații populiste. Domnule senator Cristian Resmeriță, nu vă aflați în campanie electorală! Nu e momentul să instigați la răzmeriță. Este nevoie de soluții concrete pentru rezolvarea solicitărilor minerilor, exact ce face acum Guvernul României”, declară prefectul Călin Petru Marian.

Situația ar fi fost alta

Prefectul de Hunedoara spune că producătorul hunedorean de energie nu ar fi fost în această situație dacă guvernul PSD, partid din care face parte și senatorul Resmeriță, ar fi încercat să rezolve problemele.

”Complexul Energetic Hunedoara nu ar fi fost  în această situație dacă atunci când partidul din care faceți parte se afla la guvernare și dumneavoastră ați fost membru al Comisiei pentru energie din Senatul României, ați fi încercat măcar să rezolvați problemele din Valea Jiului. Mai mult, liderii județeni ai PSD acuză Guvernul, fără să spună nicio vorbă despre faptul că în timpul guvernării social – democrate, lipsa totală de măsuri economice sau de sprijin social pentru Valea Jiului precum și politicile falimentare aplicate, au fost cauzele care au dus la situația economică gravă în care se află astăzi mineritul și implicit minerii Văii Jiului”, susține prefectul de Hunedoara.

Călin Petru Marian îi asigură pe mineri de tot sprijinul lui, dar și al Guvernului pe care îl reprezintă. Prefectul este convins că  ”în liniște, fără convulsii sociale, solicitările îndreptățite ale angajaților CEH vor fi rezolvate”.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc