Acasă ADVERTORIAL Pregătește-te de vară! Scurt ghid pentru curățarea aerului condiționat

Pregătește-te de vară! Scurt ghid pentru curățarea aerului condiționat

Vine vara și majoritatea oamenilor se ocupă de curățenia de primăvară, iar asta include și aparatele de aer condiționat. Asemeni aspiratorului tău, și în acest dispozitiv se găsesc filtre care au nevoie de o întreținere constantă pentru buna funcționare. Mai mult decât atât, te vei bucura de un aer mai curat în locuință în fiecare zi.

Mai jos regăsești un scurt ghid pentru curățarea aparatului de aer condiționat:

Înainte de toate, asigură-te că este scos din priză, pentru a evita accidentele neplăcute!

Cum cureți unitatea interioară?

Unitatea de aer condiționat din interior are filtre de praf care necesită curățare regulată. Cu cât acesta este mai înfundat, cu atât își va reduce performanța generală.

Filtrul principal de praf se regăsește deschizând trapa frontală – acesta poate fi acoperit de un alt set de astfel de dispozitive (de purificare a aerului). 

De obicei, producătorii recomandă curățarea la câteva săptămâni, dar depinde într-adevăr de cât de des folosești aparatul de aer condiționat.

Unele modele au, de asemenea, un filtru de purificare (cum ar fi cel ionizant) care poate fi îndepărtat și curățat; alege un aparat de aer condiționat de la Ideall.ro cu acest tip de dotare, pentru a beneficia de o calitate mai bună a aerului. 

Filtrele din plastic ce îl acoperă pe principal sunt, de obicei, lavabile (verifică manualul producătorului), așa că le poți spăla în siguranță. Dacă sunt foarte murdare, le poți pune mai întâi în apă caldă cu detergent și le poți clăti ușor. Asigură-te că sunt complet uscate înainte de a le pune înapoi.

După ce ai dat jos aceste bucăți de plastic, unitatea interioară filtrantă prezintă niște lamele care pot fi curățate cu o soluție specială antibacteriană sau care poate fi aspirată în siguranță.  De preferat, însă, este să folosești un produs dezinfectant pentru a preveni acumularea de germeni.

Cum cureți unitatea exterioară?

Unitatea din exteriorul casei tale ar trebui să fie curățată regulat – frunzele, praful sau alte particule ar trebui îndepărtate, pentru a nu interfera cu funcționarea sa. Nu este recomandat să o deschizi pentru a șterge componentele sale interne; există servicii specializate care se ocupă de acest proces în deplină siguranță.

Curățare profesională

În cazul în care consideri că este prea mult de muncă, poți să apelezi la ajutorul unui profesionist. Un serviciu de întreținere ar trebui să includă curățarea componentelor interne, externe și verificarea cantității de freon disponibile pentru răcire.

Dacă trăiești într-un mediu foarte murdar sau umed și folosești frecvent aparatul de aer condiționat, s-ar putea să fii surprins de cât de mult praf și mucegai se pot acumula în interiorul său. Acest lucru poate duce la pierderea performanței pe măsură ce se înfundă, iar sporii pot fi aruncați în casa ta. 

Acestea fiind spuse, curățarea periodică a filtrelor de praf și mentenanța regulată a aparatului va ajuta la o mai bună funcționare a sa și vei avea un aer mai curat în casă!

Sursă: pinterest.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cât trebuie, de fapt, să stea un laptop la încărcat? Care sunt recomandările experților?

După ce ai achiziționat un laptop sau o baterie nouă pentru cel vechi, specialiștii recomandă încărcarea pentru cel puțin 24 de ore....

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: