Acasă STIRI BIHOR Premieră în România: patrule de poliție rutieră mixte româno-maghiare în județele Bihor...

Premieră în România: patrule de poliție rutieră mixte româno-maghiare în județele Bihor și Hajdu-Bihar

Patrule mixte rutiere româno-maghiare vor acționa pe timp de noapte, pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă, pe şoselele din județul Bihor şi din județul Hajdu-Bihar (Ungaria), încercând să prevină accidentele rutiere de pe drumurile europene de tranzit, generate de oboseala la volan. Acțiunea polițiștilor este o premieră pentru țara noastră, iar șoferii care sunt opriți în trafic vor primi – dincolo de sfaturile pentru prevenirea accidentelor – o cafea sau un ceai cald pentru a se revigora. Materialele informativ-preventive care vor fi înmânate șoferilor sunt bilingve, fiind elaborate în comun și tipărite de partea ungară.

Acțiunile de acest tip urmează a să fie extinse și în alte județe, intenționându-se extinderea către toate structurile din zona de graniță româno-maghiară.

Acțiunea a fost făcută publică într-o conferinţă de presă comună, de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Alin Haniş, şi de cel al Căpităniei de Poliție a Județului Hajdu – Bihar, dr. Gyurosovics József.

„Oamenii se întorc spre casă, conduc sute, mii de kilometri, şi, la un moment dat, intervine oboseala la volan care are aceleaşi simptome ca şi băutura, conducătorii auto ajungând în imposibilitatea de a şofa. Rolul nostru este de a-i ajuta să ajungă teferi acasă”, a explicat şeful Căpităniei de Poliție a Județului Hajdu – Bihar motivul pentru care, împreună cu şeful Poliţiei bihorene, au decis să declanşeze acţiunea comună, denumită generic „Deşteptarea”.

Potrivit lui Gyurosovics, calendarul operaţiunii a fost stabilit după o consultare a datelor statistice cu privire la traficul prin punctele de frontieră de pe graniţa celor două judeţe.

„Punctul de trecere a frontierei Artand-Borş este extrem de aglomerat. Din datele statistice reiese că pe aici trec, anual, peste 5 milioane de persoane şi peste 2 milioane de vehicule. Cel mai mare aflux de persoane se înregistrează în preajma sărbătorilor şi în perioada vacanţelor. Am stabilit ca acţiunile să fie în zilele şi pe şoselele cu aflux mai mare de călători. În total, vor fi 13 acţiuni, în 26 de locuri, atât pe şoselele din Bihor cât şi pe cele din Hajdu – Bihar”, a mai spus şeful Căpităniei de Poliție a Județului Hajdu – Bihar.

Chestorul Alin Haniş a subliniat, la rândul său, că acţiunea din această perioadă reprezintă o premieră pentru România, având la bază inițiativa părții ungare.

„Poliţia Bihor are acţiuni comune cu poliţiştii din Hajdu Bihar de mai bine de un deceniu, dar până în acest an, activităţile erau în oglindă, adică poliţiştii rutieri din Bihor acţionau pe şoselele din judeţul nostru, iar colegii maghiari supravegheau traficul rutier în Hajdu Bihar. În urma succesului acestor activităţi, acţiunea patrulelor rutiere mixte din acest an constituie un element de noutate, care are la bază inițiativa părții ungare, propunere agreată la nivelul miniștrilor de interne din România şi Ungaria”, a mai spus şeful Poliţiei Bihor.

Patrulele mixte rutiere româno-ungare acționează pe timp de noapte, în perioada 29 noiembrie 2018 – 12 ianuarie 2019, cu deplasarea a doi polițiști români pe teritoriul vecin și primirea a doi polițiști ungari, atât în zona Oradea – Debrecen, cât și Valea lui Mihai – Nyirabrany.

Patrulele mixte rutiere acţionează astfel:

– 10 decembrie  – intervalul orar 03.00 – 07.00
– 12 decembrie  – intervalul orar 05.00 – 09.00
– 20 decembrie  – intervalul orar 02.00 – 08.00
– 21 decembrie  – intervalul orar 01.00 – 07.00
– 23 decembrie  – intervalul orar 23.00 – 05.00
– 28 decembrie  – intervalul orar 04.00 – 08.00
–   5 ianuarie      – intervalul orar 23.00 – 05.00
–   7 ianuarie      – intervalul orar 03.00 – 07.00
–   8 ianuarie      – intervalul orar 04.00 – 08.00
– 12 ianuarie      – intervalul orar 02.00 – 08.00

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: