AcasăSĂNĂTATEA TAPremieră medicală la Timișoara

Premieră medicală la Timișoara

Spitalul Județean din Timișoara se poate mândri cu o nouă premieră națională, după operația realizată cu succes pentru îndepărtarea unei tumori  de la articulatia cotului unei tinere de 29 de ani din Petroșani. 

Medicul Gheorghe Noditi, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Județean din Timișoara, a declarat într-o conferință de presă că operația a fost realizată cu sprijinul unui medic din Israel și  a presupus îndepărtarea unei tumori apărute la articulația cotului și montarea unei proteze. Operația, deosebit de complicată, a durat 12 ore. Potrivit medicilor, starea pacientei este bună, ea avand însă nevoie de câteva ședinte de chimioterapie.

Este vorba despre o tumora care s-a dezvoltat la nivelul articulatiei cotului, care a pornit de la membrana ce intareste aceasta articulatie si care, la un moment dat, a blocat cotul intr-o pozitie de 90 de grade. Initial s-a crezut ca este un diagnostic benign, dar la Spitalul din Petrosani au facut o biopsie si surpriza a aparut in timpul interventiei, cand si-au dat seama ca, de fapt, este vorba de o tumora. Recomandarea era sa scoatem tumora, dar noi am fost putin sceptici, pentru ca nu puteam sa scoatem o tumora in totalitate si sa avem si siguranta. Atunci ne-am gandit ca, fiind in jurul articulatiei cotului, sa consultam pe cineva cu experienta in chirurgia oncologica ortopedica. L-am abordat pe profesorul Ervin Sucher din Israel si dansul a studiat cazul. Corespondenta a fost pe e-mail. Dupa o perioada foarte lunga pentru noi, aproximativ zece zile, ne-a trimis un mail foarte scurt ᅡcred ca se poateᅡ si in momentul acela a inceput colaborarea cu dansul (…) Operatia este o premiera pentru Romania”, a spus medicul Gheorghe Noditi.

Pacienta de 29 de ani, Alina Temereanca, a afirmat, în aceeași conferință de presă, ca medicii i-au spus, în prima fază, că brațul drept i-ar putea fi amputat.

Am fost diagnosticată în urma unei alte operații, a fost o urgență. Mâna dreaptă mă durea de cinci ani, nu puteam s-o îndrept. E un cancer ceva mai rar. Era complicat și de aceea am avut nevoie de domnul doctor Ervin Sucher. Medicii din Petroșani mi-au spus că am hematom și de aceea m-au operat. M-au trimis apoi aici, în Timișoara. Au zis că am nevoie de un chirurg plastician, pentru că tumora era băgată printre mușchi. Cei de la Petroșani nu mi-au spus că ar fi cazul de amputație, dar aici am aflat că se putea ajunge la acest lucru”, a spus pacienta.

Costurile operației au fost de 5000 de euro, bani necesari pentru proteză și pentru transportul și cazarea medicului israelian. În Petroșani au avut loc mai multe campanii umanitare pentru adunarea banilor necesari, însă la final întrega sumă a fost plătită de către un sponsor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc