Acasă STIRI Președintele PLUS Alba, Mihail David, propus vicepreședinte al Gărzii de Mediu. A...

Președintele PLUS Alba, Mihail David, propus vicepreședinte al Gărzii de Mediu. A fost validat de partid

[ad_1]

În acest an, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli și doar apoi cele pentru inspectorii școlari.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a revenit asupra detaliilor privind organizarea acestor concursuri, după ce în ianuarie amintea că trebuie organizate mai întâi concursurile pentru posturile de inspectori, în primăvară, și apoi cele pentru directori.

În ceea ce privește derularea concursurilor pentru posturile de directori de școli, acestea ar urma să fie cel mai devreme înainte de vacanța de vară.

„Punctul de vedere deja conturat al ministerului este că se organizează mai întâi concursurile pentru directori de școli și abia după aceea, după ce vom avea definit rolul inspectoratelor școlare, după ce vom avea clarificată relația macro management de sistem, mai exact relația între minister, inspectorate, școli și autorități locale, vom organiza și concursurile pentru inspectoratele școlare”, a afirmat Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Potrivit ministrului, dacă nu se reușește organizarea acestor concursuri pentru cele peste 9.700 de posturi de directori și directori adjuncți înainte de vacanța de vară, ele vor fi amânate pentru octombrie-noiembrie, deși mandatele acestora expiră pe data de 5 august.

Ministrul susține că este nevoie de un management profesionist al școlilor, amintind și de „perspectiva potrivit căreia fondurile pe care le educația le va obține din PNRR, sunt o oportunitate unică pentru sistemul de învățământ din România”.

Cîmpeanu a afirmat că exclude organizarea lor în luna august, care ar trebui rezervată pentru „normalitate”.

În ceea ce privește inițiativa parlamentarilor USR-PLUS potrivit căreia concursurile pentru directori ar trebui organizate de școli, Cîmpeanu spune că ministerul este deschis pentru dezbateri.

Referitor la ideea pe termen mai lung de desființare a inspectoratelor, așa cum propusese alianța USR-PLUS în campania electorală, ministrul a precizat că trebuie „etape succesive” și este exclusă o astfel de măsură acum.

sursă: hotnews.ro[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: