Acasă STIRI Preşedinţia română a Consiliului UE a obţinut acordul provizoriu pentru două propuneri...

Preşedinţia română a Consiliului UE a obţinut acordul provizoriu pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informaţii europene

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a obţinut acordul provizoriu, în urma discuţiilor cu Parlamentul European, pentru două propuneri de regulamente care vor asigura interoperabilitatea sistemelor de informaţii europene, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Conform sursei citate, acest lucru va conduce la eficientizarea activităţii autorităţilor naţionale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor şi combaterea fraudelor pe teritoriul Statelor Membre.

Cele două propuneri de regulamente vor introduce următoarele componente ale interoperabilităţii între sistemele de informaţii UE:

  • Portalul european de căutare, care ar permite autorităţilor competente să interogheze simultan mai multe sisteme de informaţii ale UE.
  • Un serviciu comun de comparare a datelor biometrice, care ar permite căutarea şi compararea datelor biometrice din mai multe sisteme.
  • Registrul comun de date de identitate, care va conţine date cu caracter personal ale resortisanţilor din ţările terţe, disponibile în sistemele de informaţii ale UE.
  • Un soft de detectare a identităţilor multiple, care va verifica dacă datele de identitate căutate există în alte sisteme conectate, pentru a permite detectarea identităţilor multiple legate de acelaşi set de date biometrice.

„Noile reglementări nu modifică drepturile de acces la sistemele de informaţii UE, astfel cum se prevede în cadrul juridic relevant pentru fiecare sistem european de informaţii. Interoperabilitatea sistemelor de informaţii la nivelul Uniunii Europene este una dintre priorităţile asumate de Ministerul Afacerilor Interne din România pentru perioada în care ţara noastră deţine Preşedinţia Consiliului UE. Acordul preliminar va fi prezentat, în numele Consiliului, ambasadorilor UE pentru confirmare”, mai precizează Ministerul Afacerilor Interne.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: