AcasăSTIRIHUNEDOARAPrietena vulcanilor, Alexandra Marcu, se alătură de astăzi colaboratorilor stiridinvest.ro

Prietena vulcanilor, Alexandra Marcu, se alătură de astăzi colaboratorilor stiridinvest.ro

Alexandra Flavia Marcu, tânăra alpinistă din Deva, cea care și-a trecut în palmares unii dintre cei mai înalți și periculoși munți din lume, se alătură – începând de astăzi – echipei de colaboratori ai portalului regional stiridinvest.ro. 

alexandra-flavia-marcu-639x330Adolescenta din Deva este un adevărat simbol pentru concetățenii ei, ea fiind deja declarată Cetățean de Onoare al orașului. Tot Alexandra Marcu este și cea care în anul 2013 era declarată „Exploratorul anului” de către Societatea Naţională de Geografie. Blogul ei, climbforyou.com este extrem de citit și expedițiile devencei, alături de tatăl ei, sunt apreciate de către tot mai mulți oameni și sponsori.

alexandra-marcu1Alexandra va susține pentru stiridinvest.ro o rubrică permanentă intitulată ”Climbing for Romania by Alexandra Marcu”, un spațiu unde cititorii noștri vor avea posibilitatea de a vedea cu ochii ei, de a simți ceea ce ea a simțit, de a se bucura de toate acele minunății pe care exploratoarea le-a trăit și le trăiește în expedițiile sale.

Alexandra Marcu este o româncă mândră și o mare promotoare a orașului natal, Deva. Peste tot pe unde a fost, din Iran și până în Mexic, Rusia, Georgia sau chiar pe Kilimanjaro, Alexandra Marcu a ridicat deasupra norilor tricolorul României. Iar atunci când a cucerit cel mai înalt vulcan din lume, varful Ojos del Salado (6.893 de metri), aflat la granița dintre Argentina și Chile, la aproape 7.000 de metri altitudine, a purtat cu ea un tricou pe care scria „Vizitati Deva”, iar la coborâre s-a fotografiat într-o ie, fiind astfel un adevărat ambasador onorific al orașului și țării.

Alexandra-Marcu2Părinții săi – Dana și Dan Marcu – au fost cei care i-au insuflat dragostea de țară și de munți. Încă de la 2 ani, Alexandra era luată peste tot în expedițiile montane, din Retezat, Apuseni și până în Bucegi. De altfel, tatăl său este cel cu care se antrenează în permanență și împreună cu care a urcat pe toți vulcanii din așa numitul ”circuit al celor șapte vulcani”: Mont Blanc (Franța), Uhuru-Kilimanjaro (Tanzania), Kazbek (Georgia), Damavand (Iran), Giluwe (Oceania și Australia), iar cel mai recent Ojos del Salado (Chile). Cu un program de pregătire ce include antrenamente zilnice și cu o voință de fier, Alexandra plănuiește să încheie „Circuitul celor șapte vulcani” la sfârșitul acestui an cu ascensiunea pe Mount Sidley (4.285 m) din Antarctica.  Pentru această din urmă expediție, problema cea mare nu e voința adolescentei și nici condițiile extreme ale viitoarei expediții, ci costurile foarte mari. De altfel, Alexandra speră într-o contribuție cât mai generoasă din partea unor sponsori care să ajute acest efort de promovare a României în lume.

Vă invităm să citiți primul ei articol:  https://stiridinvest.ro/arhive/16137

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc