Acasă dominic fritz Prima vaccinare împotriva COVID-19 din România în cabinetul unui medic de familie...

Prima vaccinare împotriva COVID-19 din România în cabinetul unui medic de familie a avut loc la Timișoara


Prima vaccinare anti-Covid din România în cabinetul unui medic de familie a avut loc, în urmă cu două ore, la Timișoara.

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care consideră că această premieră va da viteză campaniei de vaccinare în oraș și în toată România, după ce va fi extinsă, din mai, la nivel național.

“Am oferit flori “pacientului zero” al proiectului pilot pe care îl realizăm împreună cu Asociația Timiș de Medicină de Familie, condusă de dr. Mihai Iacob. O cheamă Sabina Macovei, are 52 de ani, și ne-a spus că s-a înscris la vaccinare pentru că vrea să se termine pandemia, cu toate restricțiile, iar copiii să se întoarcă la școală. Și pentru că are încredere în doctorul ei de familie, medicul Mihai Iacob. Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate și toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup și să scăpăm de pandemie”, a declarat Dominic Fritz.

Potrivit primarului, 50 de medici de familie din Timișoara și zona metropolitană s-au înscris în acest proiect pilot. Au primit vaccinuri, materialele sanitare necesare și câte 100 de teste antigen pentru că, odată cu vaccinarea, a fost demarată și testarea în cabinetele medicilor de familie.

“Îi sunt recunoscător lui Mihai Iacob pentru cooperare, care a făcut posibile trei proiecte majore: Oxigen pentru Timișoara, Pandemic Controller și acum vaccinarea în cabinetele de medicină primară.  A fost un efort comun al mai multor oameni, instituții și chiar business-uri, care susțin Timișoara în controlarea pandemiei, ministrul Vlad Voiculescu, colonelul Valeriu Gheorghiță, secretarului de stat Raed Arafat, directorii județeni ai DSP și Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Flavius Cioca și Victor Dumitrașcu. Mulțumiri și companiei Profi care susține o parte din costurile de vaccinare din acest proiect pilot. Toți au pus umărul pentru Timișoara”, a declarat Dominic Fritz.

(FOTO: Facebook / Dominic Fritz)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: