Acasă STIRI Primăria Lupeni s-a retras din ADI Animale fără stăpân

Primăria Lupeni s-a retras din ADI Animale fără stăpân

[ad_1]

Primăria municipiului Lupeni s-a retras din ADI Animale fără stăpân. Primarul Lucian Resmeriță spune că administrația locală plătea anual o sumă importantă către ADI, fără ca problema câinilor să fie rezolvată. S-a ajuns astfel la concluzia că mai bine se caută o altă soluție pentru ca lupenenii să fie în siguranță, iar orașul să nu mai fie plin de câini comunitari.

Aproape 400 de mii de lei anual pentru câini

Luna trecută, primarul Lucian Resmeriță a a inițiat un proiect de hotărâre privind retragerea municipiului Lupeni din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân. Retragerea, care a intrat în vigoare din aprilie, a fost votată de consilierii locali din Lupeni.

Primarul Lucian Resmeriță spune că activitatea prestată de cei de la ADI Animale fără stăpân nu era una mulțumitoare.

”În ultimii doi-trei ani Asociația nu a prea funcționat. În ultimul an mai ales au fost nepregătiți și neinteresați. A crescut taxa foarte mult. Plăteam peste 380 mii lei pe ani, și nu se justifica această cheltuială, pentru că aveam în continuare probleme cu câinii comunitari. Cei de la ADI prindeau câinii, îi duceau la adăpostul de la Uricani, și după o lună-două vedeam aceiași câini din nou pe străzile din Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Conform edilului, Primăria Lupeni a refuzat ultima factură emisă la plată anul trecut de ADI Serviciul Județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, iar anul acesta nu a fost făcută nicio plată.

150 de câini ar fi prins, anul trecut, la Lupeni, cei de la ADI Animale fără stăpân.

Contract cu o firmă din Vâlcea

Primăria Lupeni va contracta o firmă din Râmnicu Vâlcea pentru a gestiona problema maidanezilor din oraș.

Primăria va achita 500 de lei plus TVA pentru prinderea unui câine. Contractul presupune ridicarea din Lupeni a 100 de câini.

Primarul Lucian Resmeriță spune că o asociație între primării, care să gestioneze problema câinilor comunitari pe partea de vest a Văii Jiului, ar putea fi cea mai bună soluție. Și asta pentru că înființarea serviciilor de ecarisaj la primării este una greoaie.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: