Acasă STIRI Primăria Lupeni vrea să reabiliteze blocurile. Nu sunt însă asociații de proprietari

Primăria Lupeni vrea să reabiliteze blocurile. Nu sunt însă asociații de proprietari

[ad_1]

Administrația locală din Lupeni vrea să reabiliteze termic blocurile de pe raza localității. E nevoie însă de înființarea asociațiilor de proprietari, nicio astfel de asociație nemaifuncționând pe raza localității.

Sprijin pentru înființarea asociațiilor

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, susține că  se  intenționează depunerea unor cereri de finanțare în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile pentru creșterea eficienței energetice. Primăria vrea ca toate blocurile de pe raza localității să fie reabilitate termic.

Reabilitarea termică e posibilă însă doar în baza unui contract încheiat între Primărie și asociațiile de proprietari.

”Având în vedere că pe raza municipiului Lupeni în prezent nu mai există asociații de proprietari se impune înființarea de asociații fără de care nu este posibilă accesarea de fonduri europene”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Cei care vor să constituie astfel de asociații, pot obține informații și sprijin pentru documentele necesare înființării de la Primăria Lupeni.

25 de proiecte, în trei etape

Conform primarului, reabilitarea termică a imobilelor din Lupeni ar urma să se realizeze în trei etape. Acestea vor însuma, în total, 25 de proiecte. Primăria va realiza documentațiile de avizare a lucrărilor, documentele suport și cererea de finanțare în funcție de implicarea asociațiilor. De aceea sunt propuse trei etape.

Lucrările ar viza  îmbunătățirea izolației termice și hidroizolarea anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), șarpante, inclusiv măsuri de consolidare. Prin aceste proiecte ar urma să fie înlocuite corpurle de iluminat din scările blocurilor, sau a circuitelor electrice din părțile comune.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: