Acasă STIRI Primăria Petroșani, tot în discuții cu Romsilva

Primăria Petroșani, tot în discuții cu Romsilva

[ad_1]

Sunt ani de zile de când Primăria Petroșani încearcă să obțină de la Romsilva hectare întregi de teren pe care să construiască în munte instalații de transport pe cablu. Anii s-au scurs fără ca demersurile să fie încununate de succes. Au existat și ani de zile în care municipalitatea s-a judecat cu Romsilva, însă tot fără succes.  Asta în condițiile în care dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng face parte din planul de investiții din turism, iar stațiunea este una de interes național. Dezvoltarea turismului montan în Parâng e însă blocată de birocrație. Romsilva nu cedează teren, Guvernul nu alocă bani în cadrul proiectului.

O nouă variantă

Potrivit reprezentanților administrației locale din Petroșani, se poartă în continuare discuții cu Romsilva. Municipalitatea vrea să obțină acum terenul pe care să construiască TS4. Telescaunul care ar urma să ducă turiștii până pe Slima. Are nevoie de circa 7 hectare de teren pentru construcția telescaunului, aceasta fiind suprafața pe care se ”negociază” acum cu cei de la Romsilva.

Potrivit acelorași reprezentanți, de această dată discuțiile și ”negocierile” ar putea conduce la un rezultat care să permită scoaterea din fondul forestier național a suprafeței necesară pentru construcția unui nou telescaun.

Instalațiile pe cablu, problema din Parâng

Turiștii care urcă în Parâng spun că în munte mai e nevoie de telescaune și teleschiuri. În stațiunea montană sunt puține astfel de instalații. Sunt cele două telescaune cu care se ajunge în stațiune și vreo trei teleschiuri. Care însă sunt private și mai mult oprite decât în funcție. Și de multe ori se strică.

De aceea proiectul ce vizează construirea TS4 în munte este unul prioritar. Și asta pentru că trebuie dezvoltată inrastructura de schi.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: