Acasă ADMINISTRATIE Primăria Târgu Mureș va prelua serviciul de curăţenie stradală. Ce economie se...

Primăria Târgu Mureș va prelua serviciul de curăţenie stradală. Ce economie se face la bugetul local prin această măsură

[ad_1]

Primarul municipiului Târgu Mureş, Soos Zoltan, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că primăria va prelua serviciul de curăţenie stradală şi că, în urma calculelor, această activitate va aduce o economie de circa 600.000 lei în fiecare lună la bugetul local, informează AGERPRES.

“Faptul că am decis ca să păstrăm curăţenia stradală în administrarea primăriei este o decizie pe care nu o regret. Vom avea astfel un control asupra curăţeniei oraşului. Reorganizarea Serviciului de Administrare a Serelor şi Spaţiilor Verzi prin transformarea acestuia într-o noua direcţie suplă şi eficientă ce va prelua curăţenia stradală estimăm că va aduce o economie de 600.000 lei/lunar la bugetul local, faţă de anul anterior”, a declarat Soos Zoltan.

Edilul a precizat că acest nou serviciu va funcţiona în cadrul Serviciului Public Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi care va fi reorganizat şi va prelua o serie de servicii din structura Administraţiei Domeniului Public.

“Noua structură se va numi Direcţia Ecologie şi Salubrizare Urbană, instituţie publică de interes local cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Târgu Mureş. Direcţia Ecologie şi Salubrizare Urbană va avea patru compartimente mari: administrarea, amenajarea şi întreţinerea serelor, parcurilor şi zonelor verzi, salubrizarea stradală şi deszăpezire, ecarisaj, dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie, gestiune câini fără stăpân şi ecarisaj şi ecologizare urbană şi protecţia mediului. De asemenea, noua structură, ce va prelua salubrizarea stradală în totalitate de la operatorul de salubritate”, a arătat Soos Zoltan.

Primarul din Târgu Mureş susţine că va fi necesar ca noul serviciu de salubrizare stradală să fie autorizat, atât pentru colectarea, cât şi pentru transportul deşeurilor şi că va presupune o serie de investiţii în maşini, însă aceste investiţii vor fi cu mult sub valoarea serviciilor prestate de alte entităţi.

Până la reorganizarea Serviciului Public Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi, angajaţii acestui serviciu vor salubriza zonele limitrofe ale municipiului, liziera pădurilor şi malurile râurilor.

“Ne propunem să devenim un oraş verde, viu, nepoluat, unde zonele verzi să devină o parte importantă din oraş, din viaţa noastră”, a mai spus Soos Zoltan.

Şeful Serviciului Public Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi, Daniel Lajos, a precizat că are în subordine 85 de angajaţi şi că pentru noile atribuţii nu va fi nevoie de angajări suplimentare.

În prezent, Serviciul Public Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi gestionează 10 hectare de teren, dintre care 2 hectare de sere în care se produc flori pentru amenajarea parcurilor din oraş.

(FOTO: Primăria Târgu Mureș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Ce ingrediente sa incluzi in rutina de ingrijire a pielii pentru rezultate uimitoare

Ingrijirea pielii este importanta atat pentru a avea un ten care sa arate impecabil, cat si pentru a-i pastra sanatatea. In ultimii...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: