Acasă STIRI Primăriile înființează Asociația ”Agenția pentru Dezvoltare Valea Jiului”

Primăriile înființează Asociația ”Agenția pentru Dezvoltare Valea Jiului”

[ad_1]

Administrațiile locale din Valea Jiului, alături de Consiliul Județean Hunedoara și câteva ONG-uri s-au asociat pentru înființare Asociației „Agenția pentru Dezvoltare Valea Jiului„. Este vorba despre un ONG care va implementa ITI Valea Jiului.

Statutul și actul constitutiv, aprobate în ședințele de consiliu

Pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu de luna aceasta se află și statutul și actul constitutiv al Asociației.

Potrivit documentelor, scopul principal al Asociaţiei îl reprezintă oferirea de servicii în domeniul inițierii, dezvoltării și promovării de competențe și politici de dezvoltare locală și implementarea mecanismului Investiții Teritoriale Integrate (ITI) pe raza de competență a unităților administrativ teritoriale din zona Văii Jiului. Acestea vor fi în strânsă corelare cu inițiativele derulate sub egida procesului de tranziție justă.

Asociația va promova interesului general al locuitorilor din Văii Jiului în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora. Sunt vizate acțiuni de protecția mediului, dezvoltarea economico-socială precum și dezvoltarea și asigurarea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare dezvoltării durabile în zona Văii Jiului.

Asociaţia va iniţia activități de elaborare strategii, coordonare și asistență, sprijin în implementare, inițiere de proiecte și alte activități conexe specifice în dezvoltare locală.

Din această asociație fac parte primăriile Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Consiliul Județean Hunedoara, Asociația ”Valea Jiului Development Society Project – reprezentată de Adina Dorina Vințan, Asociația Comitetul de Inițiativă Valea Jiului- reprezentată de Daniel Horia Benea, Asociația Autism Helping Hands – reprezentată de Alexandru Mihai Kelemen, și Asociația Urban Lab Valea Jiului, reprezentată de Mihai Ionuț Danciu.

Potrivit informațiilor, primarii din Valea Jiului beneficiază de sprijin din partea celor care au implementat ITI Delta Dunării. Asta pentru ca Valea Jiului să nu întâmpine aceleași probleme cu care s-au confruntat cei de la ITI Delta Dunării.

Și Guvernul urmează să aprobe, în perioada următoare, ITI Valea Jiului. Este vorba despre bani care vor fi alocați strict pentru această zonă, pentru diferite proiecte integrate menite să conducă la dezvoltarea Văii Jiului.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: