Acasă STIRI Primarul ales al Devei, 6 ani de închisoare cu executare! Mircia Muntean:...

Primarul ales al Devei, 6 ani de închisoare cu executare! Mircia Muntean: voi face apel

Mircia Muntean, primarul ales al municipiului Deva la alegerile din 5 iunie, a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind conducerea unui autoturism sub influența alcoolului, sentința nefiind însă definitivă, acesta putând face apel la aceeași instanță.

Instanța a mai decis ca, la rămânerea definitivă a pedepsei, Mircia Muntean, care a fost ales la votul de duminică primar al municipiului Deva din partea PSRO, să nu mai aibă dreptul de a fi ales în funcții publice sau autorități publice. De asemenea, el nu va mai putea ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Deoarece Mircia Muntean a mai fost condamnat în 2013 într-un alt dosar la 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, instanța a revocat suspendarea executării și a contopit cele două pedepse, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă principală de 6 ani închisoare.

”În baza art. 96 alin. 4 din Codul penal, revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată de Înalta Curte de Casație și Justiție prin sentința penală nr. 703/17.07.2013, definitivă prin decizia penală nr. 179/24.09.2013, a Înaltei Curți de Casație și Justiție — Completul de 5 Judecători. În baza art. 43 alin. 1 din Codul penal, adaugă la pedeapsa aplicată în cauză, de 2 ani închisoare, pedeapsa anterioară de 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Muntean Mircia să execute, în total, pedeapsa principală de 6 (șase) ani închisoare. Aplică inculpatului alături de pedeapsa principală pedeapsa complementară constând în exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a și b din Codul penal, pe o perioadă de 2 ani, în condițiile art. 68 din Codul penal”, se arată în hotărârea instanței, publicată sâmbătă.

Hotărârea magistraților poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării.

Mircia Muntean susține că este nevinovat în acest dosar, menționând însă că se va supune deciziei luate de magistrații Înaltei Curți. Muntean a afirmat, ca și în alte rânduri, că la volanul mașinii implicate în accident se afla o altă persoană, care ar fi părăsit ulterior locul accidentului.

“Decizia este decizie, trebuie respectată. Cred, în continuare, în nevinovăția mea. Am spus că eram în campanie electorală cu Victor Ponta (acesta fiind prezent la combinatul ArcelorMittal din Hunedoara, n.r.). Șoferul a fugit atunci de la fața locului, conducând pe tot parcursul zilei. (…) În zece zile voi face recurs. Sper ca toți martorii să fie audiați de această dată de completul de cinci (magistrați, n.r.), pentru că unul dintre martorii cheie n-a fost acceptat, sub presiunea timpului. Probabil, cu această ocazie, îmi voi dovedi nevinovăția”, a spus Muntean.

În luna mai 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Mircia Muntean, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 30 octombrie 2014, organele de poliție din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecția semaforizată dintre str. Zarandului și str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulație a sensului de mers Sibiu — Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva.

Din probele administrate în cauză, a reieșit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului, venind din spatele acestora și nereușind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului.

Deputatul Mircia Muntean a mai fost condamnat, în septembrie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacții ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux.

Mircia Muntean era acuzat că a efectuat o tranzacție ilicită cu un teren aflat la marginea municipiului Deva, despre care procurorii susțineau că se afla în proprietatea publică a statului și nu putea face obiectul unei dispoziții a primarului.

Parchetul mai arăta că, prin înstrăinarea terenului, Mircia Muntean a comis un abuz în serviciu în dauna intereselor publice, iar statul a fost prejudiciat cu 360.000 de dolari.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: