Acasă STIRI Primarul din Petroșani cere demisia prefectului și a directorului DSP

Primarul din Petroșani cere demisia prefectului și a directorului DSP

[ad_1]

Primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, cere demisia prefectului de Hunedoara și a directorului DSP după ce în localitate a fost instituită carantina zonală. Edilul reclamă că în Petroșani carantinarea este mult mai restrictivă decât în alte localități, dar și faptul că s-a instituit carantina la o incidență care nu a fost aplicată pentru niciun alt oraș.

Carantina de la Petroșani ridică întrebări

Modul în care s-a acționat, fără consultarea administrației locale, dar și restricțiile impuse prin carantinarea zonală creează tensiuni între autorități. Primarul din Petroșani cere, public, demisii.

”Vă cer public demisia, domnule Prefect Călin-Petru Marian și domnule director al DSP Hunedoara Sebastian Mezei, pentru că ați discriminat locuitorii municipiului Petroșani, prin deciziile mult mai restrictive pe care le-ați dispus, în comparație cu orașele carantinate din alte județe, dar și pentru că ați decis carantinarea municipiului Petroșani la o incidență la care niciun alt oraș nu a fost carantinat”, spune primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul spune că atât prefectul, cât și directorul DSP Hunedoara trebuie să ofere răspunsuri petroșănenilor.

”De ce s-a luat decizia carantinării municipiului Petroșani la o incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce alte orașe au fost carantinate la o incidență mult mai mare (de exemplu Timișoara – la incidența de 7,5 la 1000 de locuitori, Sibiul – la incidența de aproape 12/1000 de locuitori) sau nu au fost carantinate deloc (de exemplu Cluj-Napoca, la incidența de peste 9 la mie)”, întreabă Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul întreabă și câte acțiuni de conștientizare a populației, verificare a purtării măștii de protecție și respectării distanțării sociale au fost organizate în municipiul Petroșani, dar și în celelalte localități din Valea Jiului, în ultimele săptămâni,  pentru a preveni răspândirea acestui virus?

Ridzi mai vrea să știe câte controale a efectuat DSP Hunedoara în supermarketuri pentru a vedea dacă sunt respectate normele de distanțare și cele de igienă, dar și câte teste pentru depistarea virusului SARS – CoV -2 au fost efectuate în Petroșani, raportat la numărul populației, și câte teste au fost efectuate în celelalte orașe din județ care nu au fost carantinate.

Oamenii așteaptă pe listele de vaccinare

Potrivit primarului din Petroșani sunt mii de oameni care așteaptă să se vaccineze, fiind înscriși pe liste de așteptare, însă nu au fost suplimentate dozele de vaccin Pfizer și Moderna.

Mai mult, carantinarea se aplică și celor care au ambele doze de vaccin, deși pot dovedi că au fost imunizați. Ridzi se întreabă astfel cum este încurajată vaccinarea populației.

Mai greu ca la Timișoara sau Cluj

În opinia primarului, măsurile de la Petroșani sunt mai restrictive decât în alte localități carantinate.

”De ce la Petroșani ați decis închiderea saloanelor de coafură, frizerie, cosmetică,etc, deși la Timișoara, de exemplu, la o incidență mult mai mare, nu a fost luată o astfel de măsură? (…) De ce în momentul în care ați avut în intenție să carantinați municipiul Petroșani, domnule director al DSP Hunedoara, nu ați luat legătura cu autoritatea locală, așa cum se procedează în alte orașe din țară? Ca administrație publică locală, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru limitarea răspândirii virusului SARS – CoV – 2 în comunitate, dar, dacă eforturile noastre nu sunt dublate de măsuri ale instituțiilor abilitate de la nivel județean, rezultate nu pot fi cele așteptate. Nu mai discriminați Petroșaniul!”, spune Tiberiu Iacob-Ridzi.

Carantinarea va avea efecte și asupra copiilor. Primarul îi întreabă pe cei ce au decis carantinarea localității, cum pot învăța copiii de clasa I să scrie, dacă fac ore online. Asta după ce carantina impune inclusiv închiderea grădinițelor și școlilor generale.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: