Acasă STIRI Primarul din Petroșani solicită verificarea hidranților de pe raza localității

Primarul din Petroșani solicită verificarea hidranților de pe raza localității


Incendiul produs vineri seara la magazinul chinezesc din zona Spitalului de Urgență Petroșani a scos la iveală faptul că nu toți hidranții de pe raza municipiului Petroșani sunt funcționali.  Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, care e și președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență a solicitat, luni dimineață, verificarea de urgență a hidranților de pe raza localității. Operațiunea de verificare a fost solicitată de apă potabilă și operatorului apă uzată – Apa Serv Valea Jiului, împreună cu reprezentanții Detașamentului de Pompieri Petroșani.

Hidranți nefuncționali pe Bulevard

Potrivit primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, în urma incendiului, s-a constatat că hidranții stradali de apă amplasați în proximitatea magazinului Carrefour (fostul magazin Billa) nu erau funcționali.

”Acest lucru nu este admisibil și toată rețeaua de hidranți exteriori trebuie să fie funcțională, corect întreținută, astfel încât să poată fi utilizată la parametri optimi în caz de necesitate. În municipiul Petroșani, la fel ca în întreaga Vale a Jiului, rețeaua exterioară de hidranți este administrată de SC Apa Serv Valea Jiului SA, societate de interes local care funcționează în directa subordine a Consiliului Județean Hunedoara și a administratorului public al județului Hunedoara. Pentru a preîntâmpina orice disfuncționalitate, iar hidranții să poată răspunde scopului pentru care au fost proiectați și amplasați, nu așa cum s-a întâmplat, din nefericire, vineri seara, am solicitat verificarea tuturor acestor instalații de către o echipă comună formată din reprezentanții Apa Serv Valea Jiului și ai Detașamentului de Pompieri din Petroșani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Conform sursei citate,rețelele de distribuție a apei trebuie să fie echipate cu hidranți exteriori, care să asigure condițiile de debit și presiune necesare stingerii incendiilor, potrivit prevederilor legale în vigoare și a reglementărilor tehnice referitoare la instalații de alimentare cu apă și canalizare a localităților.

Pompierii petroșăneni recunosc și ei că în zona magazinului Careffour, doi dintre hidranți au fost nefuncționali. Au alimentat autospecialele de la un hidrant aflat la intersecția cu Spitalul de Urgență Petroșani. Nu este pentru prima dată când pompierii intervin pentru stingerea incendiilor și dau peste hidranți care nu funcționează, sau la care presiunea nu este una corespunzătoare asigurării alimentării cu apă a autospecialelor.Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: