AcasăSTIRIARADPrimarul şpăgar de la Zărand se întoarce la serviciu

Primarul şpăgar de la Zărand se întoarce la serviciu

Florin Ion Moţ, primarul şpăgar al comunei arădene Zărand a revenit în fruntea primăriei, după ce Curtea de Apel Oradea, a hotărât că, deşi şpaga a fost probată, Moţ poate fi în continuare primar.  

Florin Ion Moţ a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită, dar a revenit în fruntea Primăriei Zărand, după ce Curtea de Apel Oradea, a hotărât că, deşi şpaga a fost probată, Moţ poate fi în continuare primar. Florin Ion Moţ a fost prins în flagrant de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în timp ce a primit mită de la un denunţător. Acesta din urmă, de loc din judeţul Bihor, a cumpărat câteva sute de hectare de teren agricol pe raza administrativ-teritorială a comunei Zărand. Pentru a întabula pământul, cumpărătorul a avut nevoie de mai multe documente de la primărie, documente pe care administraţia locală era obligată să le elibereze la cerere. Primarul a cerut 50.000 de euro mită pentru a da drumul actelor. După ce a plătit 5.000 de lei şi 250 de euro, cumpărătorul s-a prezentat la DNA şi a făcut o plângere împotriva edilului de Zărand. A fost organizat un flagrant în parcarea unui complex comercial din Oradea, iar Moţ a fost prins cu şpaga de 10.000 de euro în buzunar.

Prima instanţă care a judecat acest caz a fost Tribunalul Bihor. După nenumărate termene şi amânări, instanţa a decis că primarul va fi condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, precum şi interzicerea dreptului de a mai deţine o funcţie publică pentru 2 ani de zile. Sentinţa a fost atacată de amble epărţi la Curtea de Apel Oradea. Magistraţii de la Oradea au redus pedepsa primarului la 2 ani de închisoare cu suspendare. Mai mult, pe lângă că au redus pedeapsa, judecătorii au decis suspendarea tuturor pedepselor complementare, inclusiv suspendarea dreptului de a fi primar.  Ca atare, imediat după ce sentinţa a devenit definitivă, Moţ a revenit liniştit în fruntea comunei.

1 COMENTARIU

  1. „faina” treaba!!!ne organizeaza si ne conduc infractorii de ultima speta!a fost prins cu „ratza-ngura” su cu „ou-nbuzunar” si nu il duce nimeni „la sfatu…popular”…vai de curul nostru de cacaciosi,ce sintem!este inadmisibil,mai oameni buni!vinovatii sintem noi,ca toleram astfel de lucruri.ar fi trebuit sa inconjuram primaria si sa nu ne lasam dusi de acolo pina nu acest infractor se intoarce acolo,in celula,unde ii este locul.!asa ne trebuie!sa ne conduca un rebut al societatii,daca sintem „blegi”.ne meritam soarta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc