Acasă ADMINISTRATIE Primarul unei comune din Alba, sub control judiciar pentru 60 de zile....

Primarul unei comune din Alba, sub control judiciar pentru 60 de zile. Este anchetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals

[ad_1]

Edilul comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru delapidare şi fals, va fi cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, printre obligaţiile impuse de către procurori fiind şi aceea de a nu mai desfăşura activitatea de primar în exercitarea căreia a săvârşit faptele de care este acuzat, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Petru Ioan Barbu, primar al comunei Vinţu de Jos, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

La rândul său, administratorul unei firme din Bucureşti este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţi pe o durată de 60 zile, perioadă în care aceştia trebuie să respecte anumite obligaţii, cum ar fi să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, să nu se apropie de anumite persoane (coinculpaţi şi martori) sau de membrii familiilor acestora şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale.

Totodată, Petru Ioan Barbu trebuie să nu mai desfăşoare activitatea de primar al comunei Vinţu de Jos.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Din actele de urmărire penală efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Alba şi de procuror a rezultat suspiciunea rezonabilă că, la data de 17 decembrie 2020, Primăria Comunei Vinţu de Jos, prin primar, a încheiat prin achiziţie directă 5 contracte de prestări servicii cu o societate comercială, reprezentată prin administrator, prin care aceasta din urmă s-a obligat să întocmească studii de fezabilitate, expertiză tehnică şi studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic) privind obiectivul de investiţie “Extindere Reţea de Alimentare cu Apă Potabilă în Comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba”, în schimbul sumei totale de 427.805 lei.

“La data de 28.12.2020, între UAT Comuna Vinţu de Jos reprezentată prin inculpatul Petru Ioan Barbu, în calitate de primar, şi o societate comercială, reprezentată de inculpatul P.N., în calitate administrator, s-au întocmit 5 procese-verbale fictive de predare-primire, care au fost înregistrate la Primăria Comunei Vinţu de Jos şi potrivit cărora UAT Comuna Vinţu de Jos a primit documentaţiile: studiu de fezabilitate, expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geotehnic şi studiu hidrologic privind obiectivul de investiţie ‘Extindere Reţea de Alimentare cu Apă Potabilă în Comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba’. În baza acestor procese-verbale, la data de 30.12.2020, UAT Comuna Vinţu de Jos a achitat către societatea comercială prin 5 ordine de plată suma totală de 427.805 lei, reprezentând contravaloarea acestor studii, care în realitate nu au fost efectuate şi nu au fost predate beneficiarului”, se menţionează în comunicat.

Primarul din Vinţu de Jos este membru al PNL şi se află la primul mandat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Întreabă orice expert în vin care este cel mai bun mod de a învăța despre vin și acesta îți va spune să...

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: