Acasă STIRI Primul tronson al autostrăzii Deva-Lugoj va fi deschis traficului în noiembrie

Primul tronson al autostrăzii Deva-Lugoj va fi deschis traficului în noiembrie

Lotul 1 al autostrăzii Lugoj-Deva, care are 27,6 kilometri și leagă Şanoviţa de Traian Vuia va fi dat în folosință în luna noiembrie, deși lucrările sunt deja finalizate pe aproape întrega suprafață. Lucrările se concentrează în prezent pe nodul rutier de la Traian Vuia, unde se execută asfaltări şi montare de parapeţi. Tronsoul ar fi putut fi dat în folosință mai repede, în septembrie, însă nu este finalizat drumul de legătură cu șoseaua de centură a Lugojului.

 

Lotul 1 al autostrăzii Lugoj-Deva este construit de asocierea Tirrena Scavi, Societa Italiana per Condotte d’Acqua si Cossi Costruzioni, iar costul lucrării este de  681,04 milioane lei. Lucrarea nu a fost una ușoară, pe întregul traseu al autostrăzii și drumurilor de legătură fiind necesară construirea a nu mai puțin de 96 de podeţe şi 27 de poduri şi pasaje. În contract constructorii italieni se angajaseră să finalizeze lucrarea în septembrie 2013, însă ulterior contractul a fost modificat, CNADNR fiind de acord cu o amânare, după ce au apărut mai multe probleme legate de predarea terenurilor din zonă de către localnici. În momentul de faţă sunt lucrări și la pasajul de la Şanoviţa, dar şi la cel de la nodul rutier Balinţ, care este în mare parte terminat. Aici au fost montate deja primele panouri de dirijare a traficului.

Lotul 1 al autostrăzii Lugoj-Deva face parte din Autostrada 1, București – Nădlac, parte a Coridorului IV European de transport, care se intinde de la Dresda/Nuremberg la Istanbul. Traseul autostrăzii românești A1 începe în București si asigură ieșirea spre granița cu Ungaria la Nădlac, trecând prin Pitești, Sibiu, Deva, Timișoara și Arad.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Profesorii de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia, imunizați cu două tipuri de vaccin. Precizările unității

Un angajat al secției de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu acuză faptul că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi,...

FOTO-VIDEO: ACCIDENT la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. Trei autovehicule implicate. TRAFIC BLOCAT

Un accident rutier a avut loc luni, 8 martie, în jurul orei 9.00, pe DN 1, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: