Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Principele Nicolae: Cartea copilăriei mele a fost "Peter Pan"

Principele Nicolae: Cartea copilăriei mele a fost “Peter Pan”

Principele Nicolae s-a întâlnit joi, la Deva, cu aproape 300 de elevi care au luat parte la evenimentul cultural “Cărțile copilăriei în fiecare casă”, el vorbindu-le copiilor despre cât de importantă este lectura și dezvăluindu-le că volumul său preferat în copilărie era “Peter Pan”, de J.M. Barrie.

[quote_box_center]Peter este un băiețel care a trecut prin multe aventuri și a văzut multe locuri din lume. Și din acest motiv mi-am dorit să fiu exact ca Peter Pan. (…) Peter și prietenii săi, și toate poveștile lor, mi-au oferit inspirație. Veți găsi inspirație nu doar în cărțile precum ‘Peter Pan’, ci și din cărțile ‘Alice în Țara Minunilor’, ‘Omul cu masca de fier’, ‘Odiseea’ și multe altele. Veți descoperi în aceste cărți aventurile personajelor. (…) Vă garantez că veți descoperi lucruri extraordinare”, le-a spus principele Nicolae copiilor prezenți la eveniment.[/quote_box_center]

El a vorbit despre importanța lecturii, despre modul în care cărțile îi ajută pe oameni să gândească, să-și îmbunătățească studiul, să afle lucruri interesante și să devină mai inteligenți. Nu în ultimul rând, principele Nicolae le-a recomandat elevilor să citească din ce în ce mai mult și să obțină note bune la școală.

Președintele Asociației “Curtea Veche”, Irene Arsene, a afirmat că prin campania națională “Cărțile copilăriei în fiecare casă” și-a propus să-i convingă pe copii că lectura este o plăcere. “În fiecare zi ar trebui să citiți între zece și douăzeci de minute pe zi. E mult? Nu? Atunci puneți mâna pe inimioară și promiteți că veți citi”, a fost provocarea pe care Irene Arsene a adresat-o copiilor.

Rolul lecturii a fost evidențiat și de inspectorul școlar general al județului Hunedoara, Maria Ștefănie, aceasta remarcând că vizita principelui Nicolae la Deva survine la un an după ce principele Radu lansase, în aceeași sală, campania națională de lectură “Cărțile copilăriei în fiecare casă”.

[quote_box_center]Cartea transformă competența de înțelegere într-un act estetic. Prin prezența sa, principele Nicolae devine garantul promovării culturii într-un program național de lectură”, a afirmat șefa Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.[/quote_box_center]

În finalul manifestării culturale, principele Nicolae a oferit autografe pe volumele din seria “Cărțile copilăriei” pentru toți elevii prezenți în sală.

Campania națională “Cărțile copilăriei în fiecare casă”, inițiată de Asociația “Curtea Veche” și susținut de membrii Familiei Regale a României, reunește deja peste 10.000 de copii interesați de lectură. Alături de oferirea de cărți adecvate vârstei, programul cuprinde înființarea unor cluburi de lectură, vizite în școli, întâlniri cu părinții, profesorii și elevii.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: