Acasă STIRI HUNEDOARA Principele Nicolae, într-o vizită de două zile la Deva

Principele Nicolae, într-o vizită de două zile la Deva

Principele Nicolae a început, miercuri, o vizită de două zile în municipiul Deva, prilej cu care a avut o întrevedere cu autoritățile locale și cu elevii Colegiului Național ‘Decebal’, urmând ca joi să participe la un eveniment prin care va dona 1.700 de cărți pentru elevii din județul Hunedoara și apoi la o întâlnire cu gimnastele din lotul național de junioare.

În timpul întâlnirii pe care a avut-o miercuri cu primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, edilul local i-a prezentat Principelui Nicolae principalele proiecte din oraș, potențialul cultural, istoric și turistic al zonei.

Principele Nicolae s-a arătat interesat de proiectele de mediu pe care Primăria Deva le are în derulare și a dat exemplul unor inițiative în care sunt implicați tinerii, cu scopul formării acestora în spiritul protecției mediului.

În acest context, primarul a menționat faptul că municipiul Deva este primul oraș din țară în care a fost instituit un proiect pilot de colectare a deșeurilor menajere prin containere îngropate în sol, mult mai igienice decât cele clasice, folosite în prezent.

Principele Nicolae s-a întâlnit și cu mai mulți elevi de la Colegiul Național ‘Decebal’ din Deva, unitatea de învățământ fiind una dintre cele mai bune din județul Hunedoara în ceea ce privește performanțele la învățătură.

Vizita Principelui Nicolae la Deva va continua joi, când acesta va oferi 1.700 de cărți elevilor de la școlile din oraș, în cadrul unui moment ce este programat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, începând cu ora 11,00.

Evenimentul se înscrie în campania națională de lectură ‘Cărțile copilăriei în fiecare casă’, inițiat de Asociația Curtea Veche și susținut de membrii Familiei Regale a României. Alături de oferirea cărților, programul cuprinde înființarea unor cluburi de lectură, vizite în școli, întâlniri cu părinții, profesorii și elevii.

Vizita Principelui Nicolae se va încheia joi cu o întâlnire cu gimnastele din lotul olimpic de junioare.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: