Acasă STIRI HUNEDOARA Principele Nicolae, într-o vizită de două zile la Deva

Principele Nicolae, într-o vizită de două zile la Deva

Principele Nicolae a început, miercuri, o vizită de două zile în municipiul Deva, prilej cu care a avut o întrevedere cu autoritățile locale și cu elevii Colegiului Național ‘Decebal’, urmând ca joi să participe la un eveniment prin care va dona 1.700 de cărți pentru elevii din județul Hunedoara și apoi la o întâlnire cu gimnastele din lotul național de junioare.

În timpul întâlnirii pe care a avut-o miercuri cu primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, edilul local i-a prezentat Principelui Nicolae principalele proiecte din oraș, potențialul cultural, istoric și turistic al zonei.

Principele Nicolae s-a arătat interesat de proiectele de mediu pe care Primăria Deva le are în derulare și a dat exemplul unor inițiative în care sunt implicați tinerii, cu scopul formării acestora în spiritul protecției mediului.

În acest context, primarul a menționat faptul că municipiul Deva este primul oraș din țară în care a fost instituit un proiect pilot de colectare a deșeurilor menajere prin containere îngropate în sol, mult mai igienice decât cele clasice, folosite în prezent.

Principele Nicolae s-a întâlnit și cu mai mulți elevi de la Colegiul Național ‘Decebal’ din Deva, unitatea de învățământ fiind una dintre cele mai bune din județul Hunedoara în ceea ce privește performanțele la învățătură.

Vizita Principelui Nicolae la Deva va continua joi, când acesta va oferi 1.700 de cărți elevilor de la școlile din oraș, în cadrul unui moment ce este programat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, începând cu ora 11,00.

Evenimentul se înscrie în campania națională de lectură ‘Cărțile copilăriei în fiecare casă’, inițiat de Asociația Curtea Veche și susținut de membrii Familiei Regale a României. Alături de oferirea cărților, programul cuprinde înființarea unor cluburi de lectură, vizite în școli, întâlniri cu părinții, profesorii și elevii.

Vizita Principelui Nicolae se va încheia joi cu o întâlnire cu gimnastele din lotul olimpic de junioare.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: