Acasă ECONOMIE Procesul aurului de la Certej începe la Curtea de Apel

Procesul aurului de la Certej începe la Curtea de Apel

Primul termen de judecată în procesul pe care Ministerul Mediului l-a declanşat pentru anularea avizului de mediu în cazul exploatării aurifere de la Certej, a fost stabilit pentru data de 30 octombrie. Ministerul Mediului solicită instanţei să anuleze avizul de mediu acordat de Agenţia Regională de Mediu Timişoara, document apreciat de ministrul de resort ca fiind „ilegal şi iresponsabil”.

Rovana Plumb a precizat că, în urma verificărilor efectuate în perioada 4-12 septembrie s-a constatat faptul că acordul de mediu în cazul exploatării aurifere de la Certej ar fi ilegal. Oficialii guvernamentali afirmă că s-a încălcat legislaţia românească şi europeană şi că ARM Timişoara nu ar fi abilitată să emită astfel de avize.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei Deva Gold, ce reprezintă interesele firmei canadiene Eldorado Gold Corporation, au arătat, în mai multe rânduri, că tehnologia folosită la Certej respectă normele de mediu europene.

Exploatarea aurului de la Certej, în judeţul Hunedoara, se va realiza cu o tehnologie care utilizează cianurile doar într-un circuit închis şi numai pentru concentratul aurifer, ceea ce reprezintă circa 10 % din totalul cantităţii de minereu aurifer supus prelucrării în cadrul proiectului, spunea directorul general al societăţii Deva Gold, Nicolae Stanca.

Potrivit acestuia, nămolul rezultat în urma prelucrării concentratului aurifer are o concentraţie de cianură de trei ori mai mică decât prevăd normele Uniunii Europene şi cele ale companiei Apele Române.

Valoarea investiţiei de la exploatarea minieră Certej se ridică la 200 de milioane de euro, fiind estimată crearea a peste 500 de locuri de muncă.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: