AcasăSTIRIHUNEDOARAProcesul bolovanilor vânduţi ca fiind din aur: instanţa menţine pedeapsa dată

Procesul bolovanilor vânduţi ca fiind din aur: instanţa menţine pedeapsa dată

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut sentinţa Tribunalului Hunedoara în dosarul în care un bărbat din Zlatna a vândut doi bolovani unei persoane spunându-i că ar fi bucăţi din aur masiv. Pietrele, în greutate de 3,5 kilograme, erau ascunse într-un bidon din plastic şi au fost cumpărate de păgubit contra sumei de 290.000 de lei. Tranzacţia a avut loc în comuna Buceş, din judeţul Hunedoara.

Păgubitul l-a cunoscut pe Dorel Vîrciu în oraşul Abrud, din judeţul Alba, iar acolo s-au înţeles la preţ şi asupra locului unde urma să se producă schimbul. Ajuns în comuna Buceş, acesta a primit două recipiente din plastic, ambele sigilate cu bandă adezivã. A plătit banii ceruţi, în lei şi valută. Abia după ce s-a despărţit de „omul cu aurul”, bărbatul a desfăcut banda adezivă şi a constatat, nu fără uimire, că în interiorul pachetului se aflau mai multe pietre de râu şi nu aur, aşa cum se aştepta.

Poliţiştii l-au prins pe individul care vindea pietre la preţ de aur, după numai două zile. Din banii primiţi, acesta mai avea acasă 20.000 de lei.

Procesul şi-a urmat apoi cursul la Tribunalul Hunedoara, care l-a condamnat pe individ la 10 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Bărbatul de 47 de ani a mai fost obligat la plata de daune materiale către partea civilă, în sumă de 290.000 de lei. De asemenea, judecătorii au dispus menţinerea sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpatului, în vederea recuperării pagubei.

Sentinţa Tribunalului Hunedoara a fost menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc