Acasă STIRI Producători români și străini la primul festival de bere artizanală de la...

Producători români și străini la primul festival de bere artizanală de la Timișoara

Bere roşie, cu ghimbir, miere şi portocole sau bere rusească, cu 12% alcool, sunt doar câteva dintre băuturile care pot fi gustate în cadrul primului festival internaţional de bere artizanală din Timişoara, care are loc în acest sfârşit de săptămână.

CraftArt TM Beer Festival este dedicat berii artizanale, produsă exclusiv pe cale naturală, fără ajutorul adjuvanţilor chimici și are loc în perioada 17 – 19 august, în Parcul Rozelor din Timişoara. Potrivit organizatorilor, sunt prezenţi la festivalul internaţional patru producători de bere artizanală din străinătate, şase producători din România şi unul de cidru, care prezintă peste 40 de sortimente.

Printre cei prezenţi la eveniment se numără şi o berărie din oraşul Fot, Ungaria, care produce şase tipuri de bere artizanală, printre care şi berea rusească, cu 12% alcool, sau berea cu ghimbir, miere şi portocale.

“Avem şase tipuri de beri, marea majoritate sunt blonde. În afară de berea de grâu, toate sunt nefiltrate şi au alcool de la 4,5 până la 12%. Cea mai tare este berea rusească, care are foarte mult hamei, pentru că legenda spune că ruşii nu ştiau să facă bere şi atunci au încercat să aducă din Europa. Doar că nu rezista la drum şi din această cauză trebuia să se facă o bere foarte puternică, ca să reuşeacă să o ducă până în Rusia, numai că acolo trebuia diluată, dar ei nu au diluat-o şi aşa s-a născut berea rusească. Mai avem bere cu ghimbir, miere şi portocale. În momentul în care se face berea, acolo se pune ghimbir şi miere şi se serveşte cu portocală. Nu e neapărat o bere pentru femei, pentru că are o concentraţie destul de mare de hamei, este un pic amară, nu este foarte dulce. La berea artizanală totul depinde de calitatea produselor pe care le foloseşti în momentul în care faci berea. La noi, toate elementele berii, cum ar fi malţul, hameiul, sunt aduse din Germania, sunt de calitate foarte bună. Berea este mai scumpă şi pentru că aici se lasă procesul de fermentare să se facă natural, asta înseamnă că au un proces de fermentare foarte lung, de câteva săptămâni. Cea mai ieftină bere costă 10 lei, iar cea mai scumpă 17,5 lei”, a declarat Cecilia Varga, din partea berăriei din Ungaria.

 

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: