Acasă STIRI CARAS-SEVERIN Proiectul "Băile Culturale Herculane" pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

Proiectul “Băile Culturale Herculane” pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

“Băile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitaţi din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică şi film, cu scopul de a reactiva un spaţiu cândva celebru ca destinaţie turistică, arată un comunicat de presă.

Invitaţii se vor afla la Băile Herculane între 27 august şi 2 septembrie, iar organizatorii vin cu promisiunea că “bagă în priză artistică o localitate istorică şi fac asta «with a splash»”.

Proiectul “Băile Culturale Herculane” urmăreşte includerea spaţiului din Caraş-Severin în Patrimoniul Mondial UNESCO, aşa cum merită să fie recunoscut.

În program sunt picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu şi ateliere cu artişti vizuali şi arhitecţi ca Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru şi Ovidiu Hrin. Din punct de vedere muzical, sunt anunţate recitaluri în jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan şi Tavi Scurtu. În plus sunt pregătite proiecţii de film în aer liber cu Cinemobilul, “tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi şi prietenie”, se arată în comunicat.

“Punem un picior în pragul degradării culturale şi sociale, atragem atenţia asupra situaţiei dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane, reactivăm spaţii publice în aşteptare cu picturi murale şi intervenţii care vor repune Băile Herculane pe hărţile culturale de azi şi hrănim un optimism civic vital pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric şi într-un spaţiu mitic precum Băile Herculane, care se află aici de pe vremea când se scălda împăratul Traian în ele (ba unii zic că şi Hercule însuşi)”, explică organizatorii.

Asociaţia Culturală pentru Intervenţie Artistică (ACIA), Asociaţia Locus, Asociaţia Launloc, Cinemobilul, Primăria Băile Herculane sunt cei care gestionează proiectul cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: