AcasăSTIRICARAS-SEVERINProiectul "Băile Culturale Herculane" pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

Proiectul „Băile Culturale Herculane” pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

„Băile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitaţi din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică şi film, cu scopul de a reactiva un spaţiu cândva celebru ca destinaţie turistică, arată un comunicat de presă.

Invitaţii se vor afla la Băile Herculane între 27 august şi 2 septembrie, iar organizatorii vin cu promisiunea că „bagă în priză artistică o localitate istorică şi fac asta «with a splash»”.

Proiectul „Băile Culturale Herculane” urmăreşte includerea spaţiului din Caraş-Severin în Patrimoniul Mondial UNESCO, aşa cum merită să fie recunoscut.

În program sunt picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu şi ateliere cu artişti vizuali şi arhitecţi ca Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru şi Ovidiu Hrin. Din punct de vedere muzical, sunt anunţate recitaluri în jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan şi Tavi Scurtu. În plus sunt pregătite proiecţii de film în aer liber cu Cinemobilul, „tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi şi prietenie”, se arată în comunicat.

„Punem un picior în pragul degradării culturale şi sociale, atragem atenţia asupra situaţiei dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane, reactivăm spaţii publice în aşteptare cu picturi murale şi intervenţii care vor repune Băile Herculane pe hărţile culturale de azi şi hrănim un optimism civic vital pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric şi într-un spaţiu mitic precum Băile Herculane, care se află aici de pe vremea când se scălda împăratul Traian în ele (ba unii zic că şi Hercule însuşi)”, explică organizatorii.

Asociaţia Culturală pentru Intervenţie Artistică (ACIA), Asociaţia Locus, Asociaţia Launloc, Cinemobilul, Primăria Băile Herculane sunt cei care gestionează proiectul cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc