Acasă ECONOMIE Protest la porțile Termocentralei Mintia

Protest la porțile Termocentralei Mintia

Câteva sute de salariați ai Termocentralei Mintia protestează în faţa sediului societăţii faţă de intenţia administraţiei Complexului Energetic Hunedoara (CEH) de a reduce din drepturile angajaţilor. Salariații CEH riscă să piardă 20% din totalul veniturilor dacă nu s-ar semna noul contract colectiv de muncă, ei rămânând numai cu facilitățile prevăzute în contractele individuale de muncă.

Aproximativ 250 de persoane au luat parte la protestul spontan declanșat în fața Termocentralei Mintia, nemulțumiți de poziția administrației Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care dorește să reducă din drepturile angajaților. Actualul contract colectiv de muncă de la CEH va expira pe 1 august, iar administraţia CEH şi Sindicatul Muntele nu au ajuns încă la un consens referitor la un nou contract.

“La protest participă peste 250 de salaraţi din schimburile I şi III, dar şi oamenii care au venit din timpul liber. Principala nemulţumire este că administraţia doreşte să reducă din drepturile salariaţilor la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Muntele, Cristian Iştoc.

Iștoc susţine că angajaţii Termocentralei Mintia asigură permanenţa, astfel că protestul declanşat nu afectează procesul de producţie. Liderul sindical mai spune că administraţia CEH invocă faptul că nu sunt bani pentru menţinerea facilităţilor prevăzute în contractul colectiv de muncă de anul trecut.

Dacă nu se încheie un nou CCM până la 1 august, atunci salariaţii vor beneficia numai de drepturile prevăzute în contractul individual de muncă, ce prevede doar salariul negociat şi sporurile, fără alte beneficii cum ar fi, de exemplu, ajutorul de înmormântare, transportul la locul de muncă sau tichetele de masă.

În situația în care nu se încheie un nou contract colectiv de muncă, sindicaliștii susțin că vor pierde aproximativ 20 de procente din veniturile totale pe care le încasează lunar.

Termocentrala Mintia, din apropierea Devei, face parte din Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara. CEH deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: