Acasă ECONOMIE Protest spontan la combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara

Protest spontan la combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara

Aproape 200 de angajaţi s-au oprit marţi, la încheierea programului de lucru, timp de 40 de minute, în faţa porţii de intrare în combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara, la Oţelăria Electrică, cerându-şi drepturile salariale conform activităţii depuse.

Preşedintele sindicatului “Siderurgistul”, Petru Vaidoş, a declarat că nemulţumirile oamenilor sunt pe deplin justificate, fiindcă aceştia au pierdut din drepturi în ultimii ani. Vaidoş vorbeşte în egală măsură despre nemulţumirile legate de eşecul din negocierile dintre administraţia de la combinatul hunedorean şi reprezentanţii salariaţilor, dar şi despre modificările din legislaţie, la nivel de ramură de activitate.

Odată cu dispariţia contractului de muncă unic la nivel naţional, spune liderul siderurgiştilor, a dispărut şi coeficientul de ierarhizare, ceea ce a condus la uniformizarea veniturilor pentru calificaţi şi necalificaţi. Această modificare a generat implicit situaţii controversate pentru salariaţi.

De exemplu, spune Vaidoş, un angajat cu zeci de ani vechime în muncă şi care figura la categoria a doua de salarizare a ajuns încadrat la fel ca un muncitor necalificat.

Pe de altă parte, reprezentanţii sindicatului contestă şi faptul că nu au reuşit – din ianuarie şi până acum – să negocieze şi să încheie un contract colectiv de muncă pentru oţelari şi laminori, deşi cele două părţi s-au întâlnit de şapte ori .

Propunerile făcute de administraţie, explică Vaidoş, nu au fost agreate de cei din zona sindicală şi astfel contractul nu a putut fi încheiat, drepturile salariale ale oamenilor rămânând în sfera salariului minim pe economie.

În acest sens, miercuri la ora 15 va avea loc o nouă întâlnire de negociere în vederea încheierii unui CCM satisfăcător pentru cei aproape 700 de siderurgişti de la Hunedoara.

Prrotestul spontan s-a încheiat după circa 40 de minute.

La ArcelorMittal Hunedoara lucrează 670 de angajaţi, producţia combinatului fiind structurată pe europrofile laminate.

sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: