AcasăSTIRIProtestele celor de la Colegiului Tehnic de Vest Timișoara s-au mutat în...

Protestele celor de la Colegiului Tehnic de Vest Timișoara s-au mutat în fața primăriei

Dascăli dar și elevi s-au adunat astăzi  în curtea din spatele Primăriei Timişoara pentru a cere anularea deciziei consilierilor locali de a muta liceul lor pe bulevardul Liviu Rebreanu. Pichetarea primăriei este forma de protest prin care doresc să atragă atenția asupra unei hotărâri pe care o consideră inechitabilă. 

După mai multe zile de proteste, dascălii de la Colegiului Tehnic de Vest Timișoara par a fi găsit formula care să mulțumească pe toată lumea. Așadar,  Colegiul Tehnic de Vest dar și Liceul de Arte Plastice ăși vor desfășura activitatea în aceeași locație. Pe de alăt parte, Liceul privat Millenium se va muta în altă locație,  pentru a lăsa spaţiu celor două unități scolare. Toată lumea a fost de acord că aceasta este cea mai bună rezolvare, așa că la începutul săptămânii viitoare consilierii locali vor amenda hotărârea deja adoptată și vor propune această soluție de compromis. În același timp, pentru a fi siguri că există destul spațiu pentru cursuri dar și pentru ateliere, se vor mai amenaja şi alte 8 săli pe strada Pop de Băseşti,și ele urmând a fi folosite în comun de către cele doouă licee.

Am venit pe cale paşnică și manifestăm pentru negociere şi rămânere pe loc. Vrem să facem un protocol de împărţire a spaţiului. Negociem acum împărţirea spaţiului cu Liceul de Arte.”, a spus Daniela Păiuşan, lider de sindicat la PP Neveanu, Colegiul Tehnic de Vest.

La rândul său, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarata că mutarea Liceului de Arte se va face conform hotărârii vechi, în clădirea principală. Şcoala Millenium va fi ajutată şi ea, punându-i-se la dispoziţie un alt spaţiu. Mai mult primarul a spus că nu le va mai face plângeri penale profesorilor, așa cum declarase inițial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc