AcasăSTIRIHUNEDOARAProtocol de înfrăţire româno-franceză la Densuş

Protocol de înfrăţire româno-franceză la Densuş

După o colaborare care dăinuieşte de mai bine de 20 de ani, administraţiile locale ale comunelor Densuş şi Briec din Franţa au instituţionalizat relaţiile semnând un protocol de înfrăţire. 

Protocolul de înfrăţire prevede implementarea unor programe de dezvoltare legate de educaţie, agricultură, economie şi turism.

„Pentru noi, administraţia din Densuş, este un real avantaj acest protocol de înfrăţire cu o localitate dezvoltată şi bogată, nu doar economic ci şi cultural, din Franţa. În cadrul protocolului vom organiza mai multe schimburi de experienţă pentru fermierii noştri şi pentru tinerii din comună şi vom dezvolta o serie de programe educaţionale, culturale şi economice”,susține primarul comunei Densuş, Sorin Ştefoni.

Pentru oficialii francezi acest protocol reprezintă doar o formalitate, întrucât relaţiile pe care le au cu comunitatea din Densuş sunt deja foarte strânse.

„Relaţiile pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului cu comunitatea din Densuş vor continua în urma acestui protocol într-un cadru formal. Dacă la început am ales localitatea la întâmplare, după aceea am descoperit o comunitate deschisă la nou şi dispusă să înveţe. Odată cu finalizarea acestui protocol de înfrăţire ne dorim să facem schimburi culturale, economice şi turistice şi să ne dezvoltăm reciproc comunităţile noastre”, conchide primarul comunei Briec, Jean-Paul Le Pann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc