Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Prozatorul Gherasim Țic, din nou la Deva

Prozatorul Gherasim Țic, din nou la Deva

Iubitorii de literatură din Deva au avut de curând bucuria unei noi întâlniri cu prozatorul Gherasim Țic, fiu al acestor locuri unde revine de fiecare dată cu mare bucurie și este întâmpinat cu căldură. De această dată, scriitorul și-a lansat recentul volum intitulat Vânătorul singuratic, apărut la Editura Orizonturi din București, evenimentul fiind organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Volumul Vânătorul singuratic cuprinde o serie de schițe și nuvele care descriu, cu o deosebită forță de expresie și cu talent epic prețios, destine și întâmplări dintr-un areal familiar scriitorului, cel al așezărilor de pe Valea Mureșului, aproape de Deva. Este un volum care pune în lumină, încă o dată, talentul viguros al lui Gherasim Țic, forța epică pe care o stăpânește, talentul deosebit de a contura personaje tipice, de a le studia comportamentul și trăirile sufletești.

Schițele și povestirile lui Gherasim Țic din acest volum demonstrează încă o dată  capacitatea extraordinară a prozatorului de a creiona personaje din diferite medii sociale, de diferite vârste, cu diverse profesii. Situațiile în care aceste personaje evoluează îi oferă prozatorului posibilitatea de a le dezvălui caracterele, de a le descrie cu cele mai adecvate mijloace reacțiile, comportamentul, gândurile și simțirile, de a le surprinde în situații dintre cele mai diverse. Însuși destinul pe care l-a avut Gherasim Țic, marcat de privațiuni, de persecuții cumplite în anii comunismului, i-a dat posibilitatea de a cunoaște caractere, de a observa cu un ochi de scriitor diferite întâmplări și situații.

Personajele care evoluează în schițele și nuvelele lui Gherasim Țic sunt personaje vii, autentice, cu trăiri firești, dialogurile lor nu au nimic formal, ele se desfășoară firesc. Toate acestea sunt trăsături care conferă naturalețe și sinceritate scriiturii autorului și sporesc forța epică a întregului volum. Schițele și nuvelele formează un tot unitar, între ele autorul a reușit să creeze o armonie care face ca volumul să aibă omogenitate, rotunjime și echilibru interior.

Cititorii vor putea aprecia ei înșiși frumusețea scriiturii, talentul cu care autorul pune în pagină situații și eroi. Acest nou volum vine să întărească ceea ce noi știm deja, anume că Gherasim Țic este un prozator viguros, la fel de dăruit și de talentat în romanul de amplă respirație, cât și în proza scurtă, așa ca în volumul Vânătorul singuratic, pe care l-a lansat acum la Deva, în orașul tinereții sale, oraș de care este legat prin firele nevăzute ale amintirilor.

La finalul lansării a urmat o sesiune de autografe oferite doritorilor de către prozatorul Gherasim Țic.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să crești un copil inteligent? Investește în jucăriile potrivite!

Tot mai mulți părinți se mândresc cu nivelul de inteligență al copiilor lor și o pun pe seama moștenirii genetice sau a...

TOPul cautarilor globale în Google în 2019 – Cum arată lumea prin filtrul motorului de căutare?

Liderul in domeniul motoarelor de cautare, Google, a facut publice cele mai cautate expresii, cuvinte si subiecte din anul 2019. Datele au...

Tu ce faci de Revelion? Top 3 destinații inedite pentru a trece în 2020!

Luna Decembrie este rezervată sărbătorilor în familie și vacanțelor. Potrivit hotelierilor, unele pensiuni din zonele montane au camerele ocupate complet pâna la...

CUM să îți surprinzi iubitul workaholic cu 3 idei de cadouri inspirate

Atunci când ai un iubit care prețuiește munca mai mult decât pe el, poate fi destul de dificil să îl surprinzi chiar...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: