AcasăSTIRIARADRaed Arafat: Elicopterul SMURD rămâne la Arad

Raed Arafat: Elicopterul SMURD rămâne la Arad

Secretarul de stat Raed Arafat, prezent sâmbătă la Timișoara, a declarat că elicopterul SMURD care se află acum la Arad și pe care președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, dorea să-l mute la Timișoara va rămâne la Arad.
Titu Bojin dorea ca elicopterul să aterizeze și să plece de la Timișoara, președintele CJ Timiș ducând o adevărată luptă în declarații cu liderul interimar al CJ Arad, Adrian Țolea, atunci când primul a anunțat că vrea să mute elicopterul SMURD de la Arad la Timișoara, iar aparatul de zbor să aibă baza aici.

„Aveți un elicopter în regiune. Amplasarea elicopterului depinde de mai mulți factori, care este cel mai învecinat elicopter de el, cercul de intervenție pe 20, 30, 60 de minute, sunt mai multe analize. Medicii care asigură serviciul elicopterului sunt din Timiș, Oradea și Arad. În acest moment, locul potrivit de unde pleacă elicopterul rămâne Aradul ca să acoperim zonele de intervenție de 20, 30, 60 de minute corect. Nu vrem să vitregim județe cum sunt Hunedoara, unele zone din aceste județe și unele zone din județul Bihor și să aducem cercul de 20 de minute, parte din el să iasă din țară. Dacă elicopterul ar fi amplasat la Timișoara, zona de 20 de minute, o parte din ea, intră în Ungaria și Serbia. La acest moment locația unde este pus elicopterul SMURD este cea mai bună din punctul nostru de vedere pentru a ajunge la populația care trebuie să beneficieze de el. Elicopterul rămâne sub coordonarea Timișoarei, sub coordonarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, a participat la conferinta REHESACO pe tema sigurantei la concerte si evenimente organizată la Timișoara, eveniment la care au fost invitați și mai multi experti din Germania si Marea Britanie, specializati in organizarea de evenimente si festivaluri sau controlul multimilor, dar si reprezentanti ai ISU Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc