Acasă SPORT Raluca Haidu este sportiva anului 2012 în judeţ

Raluca Haidu este sportiva anului 2012 în judeţ

Japan Worlds Gymnastics 

Campioană europeană cu echipa de senioare la Europenele din Belgia de anul trecut, gimnasta legitimată la CNS CSŞ „Cetate” Deva ocupă prima treaptă a podiumului disciplinelor olimpice, întocmit anual de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Hunedoara. Ea va primi premiul, la finele acestei luni, în cadrul Galei Sportului şi Tineretului Hunedorean, care va avea loc în Sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ca şi în anii precedenţi, gimnastica hunedoreană şi-a luat partea leului. Şi asta pentru că podiumul ierarhiei judeţene este completat de alte două sportive de la poalele cetăţii. Locul secund îi revine Andreei Munteanu (patru medalii la Europenele din Belgia, la nivel de junioare), în vreme ce locul trei este ocupat de Alina Ştefania Stănilă – medaliată cu argint la sărituri şi cu bronz la aceeaşi întrecere continentală.

Chiar dacă este singura sportivă din judeţ medaliată într-o competiţie majoră la nivel de senioare, Haidu nu se mai regăseşte printre gimnastele care formează, actualmente, lotul Olimpic al României şi cel puţin momentan, nu mai face parte din planurile selecţionerilor. Sportiva de 18 ani se află la Deva încă din luna decembrie şi nu a luat parte la cantonamentul de selecţie organizat în ultimele săptămâni la Bucureşti. Pregătită de Florin Cotuţiu, „pitic” n-a făcut parte nici din echipa României la Jocurile Olimpice de la Londra, ea fiind însă principala rezervă a lotului. Legitimată la CNS CSŞ „Cetate” Deva, Raluca Haidu mai are în palmaresul internaţional, dincolo de aurul din Belgia, trei medalii de bronz: două la Campionatele Mondiale din 2010 de la Birmingham (una cu echipa, una la bârnă) şi una la Glasgow, în 2011, la Cupa Mondială, la individual compus.

Clasamentul complet al DJTS (sporturi olimpice):

LOCUL 10
Alexandru BĂDEAȚĂ
, junior, CSȘ HUNEDOARA, Natație
Antrenor: Anca BAJAN.

Principalele rezultate sportive: Campion Național – 100 fluture și 200 mixt la Campionatele Naționale de seniori și junior, Hunedoara. Campion Național – 200 mixt și 200 spate la Campionatele Naționale de junior II, Baia Mare. Campion Național – 200 bras la Campionatele Naționale de junior II, Bucuresti. Locul III – 400 mixt la Concursul Țărilor Central Europene, Zilina, Slovacia.

LOCUL 9
Luminița BOROȘ
, senioară, SCM DEVA, Tir cu Arcul
Antrenor: Viorel HABIAN.

Principalele rezultate sportive: Campioană Națională la individual și pe echipe în aer liber, Iași. Campioană Națională cu echipa lași medaliată cu bronz la individual în sală, Deva. Medaliată cu bronz – individual la “Cupa Europei Centrale” – Oradea.

LOCUL 8
Claudia Maria FLOREA
, junioară, SCM DEVA, Atletism.
Antrenor: Emerson TOMA
Principalele rezultate sportive: Campioană Națională la 800 metri și ștafetă la juniori II, București. Campioană Balcanică la 800 metri la Campionatul Balcanic de juniori, Belgrad , Serbia.

LOCUL 7
Claudiu DOBONDI
, junior, CSȘ Hunedoara, Box
Antrenor: Ilie CAPTARI
Principalele rezultate sportive: Campion Național de junior II, Craiova. Locul V la Campionatul European de juniori, Sofia, Bulgaria.

LOCUL 6
Miriam ARIBĂȘOIU
, junioară, CNS-CSȘ “Cetate” Deva, Gimnastică artistică.
Antrenori: Gheorghe ORBAN, Adela POPA, Lăcrămioara și Cristian MOLDOVAN, Alexandru MILITARU. Coregraf: Corina DOREAN.
Principalele rezultate sportive: Medaliată cu bronz cu echipa la Campionatele Europene de Juniori, Bruxelles, Belgia.

LOCUL 5
Simona PRICOB
, junioară, CSȘ Hunedoara , Lupte libere.
Antrenori: Emil Nicoară și Ioan BOCA.
Principalele rezultate sportive: Campioană Națională Individual junior .I, Târgu Mures. Medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Juniori, Croația, Zagreb.

LOCUL 4
Laura Elena GAVRILIUC
, junioară, CSȘ Petroșani, Lupte libere
Antrenor: Gheorghe RĂDUCU.
Principalele rezultate sportive: Campioană Națională de Seniori , Chiajna. Medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Juniori , Croația, Zagreb.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: