AcasăSTIRIHUNEDOARARecord de turiști în stațiunea hunedoreană Straja

Record de turiști în stațiunea hunedoreană Straja

Peste 10.000 de turişti s-au aflat luni, 2 ianuarie în staţiunea montană Straja, din judeţul Hunedoara, din cauza aglomeraţiei, salvamontiştii confruntându-se cu probleme la evacuarea persoanelor care au suferit diverse traumatisme pe pârtii.

„În cursul zilei de luni au avut loc mai multe accidentări pe pârtiile de schi, în cazul a şase persoane fiind nevoie de intervenţia ambulanţelor SMURD. Din păcate, ambulanţele nu au putut urca de fiecare dată până în staţiune, din cauza maşinilor care au fost parcate pe ambele sensuri ale drumului. În trei dintre cazuri, am transportat victimele cu ATV-urile până într-un loc în care unde au putut ajunge echipajele SMURD”, a declarat şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga, citat de Agerpres.

Majoritatea accidentelor au constat în fracturi de mâini sau picioare, traumatisme toracice, lombare sau craniene. Cea mai gravă accidentare a fost consemnată în cazul unei schioare, care a suferit o hemoragie puternică în urma unei lovituri pe pârtie, informează Agerpres.

Din cauza aglomeraţiei, au fost momente în care turiştii au aşteptat şi câte o jumătate de oră la rând ca să poată urca cu telegondola în Straja.

Salvamontiştii se aşteaptă ca în zilele următoare în Straja să mai rămână la schi circa 5.000 de persoane. Şeful Salvamont Straja îi sfătuieşte pe turişti să-şi lase maşinile în parcarea de la staţia de plecare a telegondolei sau la intrarea în staţiune.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc