AcasăSTIRICARAS-SEVERINRegiunea Vest, mai bogată cu 800 de milioane de euro. Vezi cum.

Regiunea Vest, mai bogată cu 800 de milioane de euro. Vezi cum.

Nu mai puțin de 800 de milioane de euro au la dispoziție județele din regiunea Vest pentru a le cheltui în perioada 2014-2020 prin Programul Operațional Regional, a anunțat Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Prezent în județul Caraș-Severin pentru o întâlnirire care a avut ca temă principală pregătirea zonei pentru următoarea perioadă de programare 2014 – 2020, directorul ADR Vest, Sorin Maxim a declarat că în acest exercițiu financiar regiunea ar putea să atragă 800 de milioane de euro numai prin Programul Operațional Regional (POR).

Numai prin Programul Operațional Regional, Regiunea de Vest are la dispoziție 800 de milioane de euro, dublu față de perioada actuală, dar banii trebuie să se concretizeze prin proiecte. În plus, aceeași sumă ar putea fi atrasă prin celelalte programe de dezvoltare, mediu sau cercetare. Pot să vă spun că în Strategia de dezvoltare regională, turismul a rămas o prioritate”, a spus Sorin Maxim.

Soin Maxim s-a întâlnit la Reșița cu autoritățile județului Caraș-Severin și a reafirmat sprijinul ADR pentru proiectele care se axează cu prioritate pe turism, făcând chiar un apel către edilii localităților cu potențial turistic să profite de acest ultim tren al finanțărilor europene.

În cadrul întâlnirii care a avut loc la Palatul Administrativ, reprezentanții ADR Vest au prezentat proiectul disponibil la nivelul lunii februarie 2014 al Acordului de Parteneriat, document strategic național pregătit de Guvernul României în vederea negocierii cu Uniunea Europeană pentru noul ciclu de programare, ciclu în care România va beneficia de aproximativ 40 de miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc