Acasă NAȚIONAL Remanierea liberală: patru miniștri noi. Iohannis devine vicepremier

Remanierea liberală: patru miniștri noi. Iohannis devine vicepremier

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat oficial vineri nominalizările în Guvern: Klaus Iohannis – vicepremier şi ministru de Interne, Teodor Atanasiu – ministru al Economiei, Eugen Nicolăescu – ministru de Finanţe, Cristian Buşoi – ministru al Sănătăţii.

Antonescu a făcut acest anunţ, după şedinţa BPN al PNL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de cei nominalizaţi. Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL.

Antonescu: I-am comunicat lui Ponta propunerile, a luat act

“Precizez că toate aceste patru nume au fost comunicate de către mine primului ministru şi că aştept ca după întoarcerea domniei sale cât mai repede să reluăm activitatea guvernamentală după aceste numiri. Ce poziţie are primul-ministru va spune domnia sa, nu e cazul să spun eu.Cert este că i le-am comunicat şi că din punctul meu de vedere şi după ştiinţa mea nu avem niciun fel de problemă în legătură cu ele“, a declarat Antonescu. Liderul PNL a refuzat că facă alte comentarii legate de acceptarea de către Victor Ponta a nominalizărilor PNL în Guvern. “Ce se întâmplă? Va fi oare numit Iohannis dacă mâine dimineaţă are loc o catastrofă mondială, va mai fi el numit? Deci, haideţi să discutăm ce există, ce intenţie, ce realităţi, ce poziţii avem”, a spus Antonescu, la întrebările jurnaliştilor. El a menţionat că Victor Ponta a luat act de propunerile făcute şi nu a ridicat obiecţii sau nu a fost un refuz care să genereze o criză în legătură cu vreuna dintre propuneri.

Antonescu: Buşoi să continue reforma în Sănătate, pornită şi concepută de Nicolăescu

“Aşteptăm să-şi pună energia şi experienţa în slujba continuării refomei Sănătăţii pornite şi concepute de Eugen Nicoleăscu şi convenite deja şi cu premierul, asumate politic, dar care trebuie pusă în operă din punct de vedere legislativ, guvernamental, administrativ”, a spus Antonescu despre Buşoi.

El a arătat că Buşoi este “unul dintre cele mai bune produse ale PN”L, fiind un om care a crescut de foarte tânăr în structurile PNL şi cu care partidul se mândreşte.

Antonescu a precizat că Buşoi a fost un europarlamentar de foarte bună calitate şi un preşedinte al CNAS despre care a auzit numai cuvinte bune.

“Aptept un ministru al Sănătăţii cu un proiect, hotărât să ducă acest proiect mai departe indiferent de acţiunile şi influenţele uriaşelor grupuri de interese din această zonă. Aştept un ministru tânăr al Sănătăţii care să dea pacienţilor sentimentul că sunt nişte cetăţeni deplini ai Europei”, a spus Antonescu.

La rândul său, Cristian Buşoi a spus că mulţumeşte pentru încrederea care i-a fost acordată şi că doreşte să crească încrederea pacienţilor în sistemul de sănătate.

El a spus că are experienţă în domeniul sănătăţii, arătând că a exercitat în ultimele şapte luni activitatea de preşedinte al Casei Naţionale de Sănătate, unde a reuşit să aducă la zi plăţile din sănătate, eliminarea listelor de aşteptare pentru boli importante.

El a adăugat că a demarat şi o amplă acţiune de controale pentru eficienţa cheltuirii banului public în sănătate.

“Vă asigur că vom reuşi să creştem încrederea pacienţilor în sistemul de sănătate”, a mai spus Buşoi.

Antonescu, lui Nicolăescu: Scutirea de impozit pe profit şi reducerea CAS să devină rapid realitate

“Aşteptăm ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, şi anume măsurile ferme pentru stimularea mediului economic, a mediului privat, a mediului de afaceri, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, celelalte măsuri discutate, convenite şi cu premierul, şi cu FMI, să devină cât mai repede realitate”, a spus Antonescu.

El a precizat că aşteaptă de la Nicolăescu să dovedească în fruntea Ministerului de Finanţe aceeaşi claritate şi tenacitate şi acelaşi curaj în asumarea şi realizarea unor proiecte, aşa cum a făcut şi la Ministerul Sănătăţii.

“Aştept o viziune, o practică pe care să le impună în fruntea minsterului, în structurile ministerului, prin care să se înţeleagă că acele structuri sunt la dispoziţia cetăţeanului, a contribuabilului român, la dispoziţia celor care fac bugetul României. Aşteptăm măsuri cât mai rapide pentru ca toate procedurile încă foarte complicate în care contribuabilii români îşi plătesc datorii să fie simplificate. Aşteptăm ca birocraţia în sens tehnic a acestui minister să facă viaţa mai uşoară contribuabilului român, pentru că el e cel care plăteşte inclusiv Ministerul Finanţelor”, a spus Antonescu.

El a arătat că Nicolăescu nu e deloc nou venit în lumea finanţelor, fiind un om care are formaţia universitară, intelectuală şi profesională în această zonă.

“Este profesor de economie, e un om care a lucrat şi cunoaşte nu doar economia şi finanţele din România, ci şi Ministerul de Finanţe, a fost secretar general al acestui minister, în patru mandate parlamentare a fost membru şi preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe, deci e din toate punctele de vedere pregătit pentru a aborda această misiune”, a mai spus Antonescu.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: