Acasă STIRI Resmeriță a somat ApaServ - Gazeta de dimineata

Resmeriță a somat ApaServ – Gazeta de dimineata

[ad_1]

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a somat, luni, operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului. Lupeniul este afectat, frecvent, de întreruperi de apă, iar când aceasta revine e neagră. Mai mult, nici lucrările efectuate pe raza localității nu respectă normele, primarul solicitând conducerii ApaServ, dar și firmele care prestează lucrările cu privire la calitatea acestora.

Resmeriță: Situație inadmisibilă

Primarul Lucian Resmeriță spune că de șase luni cetățenii municipiului Lupeni sunt grav afectați de lucrările defectuoase realizate pe raza localității.

”Mă văd nevoit să vă somez public cerându-vă insistent să organizați și să gestionați corespunzător activitățile pe care Societatea le derulează în mod direct sau prin diverși prestatori de servicii în Municipiul Lupeni. Vă solicit insistent să reduceți la maximum perioadele de restricționare a furnizării apei potabile ținând cont de faptul că în continuare suntem în plină pandemie! Consider că situația din data de 26 februarie 2021 când apa potabilă a fost restricționată în întreaga localitate pentru mai bine de 12 ore este inadmisibilă și de nerepetat!”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta atrage atenția că practica celor de la ApaServ (de a întrerupe furnizarea apei-n.r.) poate genera sau amplifica un focar de infectare cu virusul COVID-19, cetățenilor fiindu-le imposibilă realizarea unei igienizări corespunzătoare.

Lucrări fără respectarea măsurilor

Potrivit primarului din Lupeni, firmele subcontractante a  lucrărilor a căror beneficiar este ApaServ Valea Jiului realizează nu iau măsurile elementare, obligatorii presupuse de  procedeele tehnologice necesare în realizarea lucrărilor.

Edilul subliniază că utilajele ies din șatiere pe drumurile publice cu noroi pe roți, care se depune pe carosabil, devenind astfel o sursă majoră de praf, și punând în pericol siguranța traficului.  Mai mult, utilajele sunt organizate și parcate în mod defectuos afectând în mod nejustificat circulația sau modul de viață al cetățenilor din Lupeni.

Nici lucrările realizate după săpături nu sunt unele care să mulțumească administrația locală și comunitatea din Lupeni.

”Lucrările de remediere a terenului afectat de lucrări sunt defectuoase și neconforme. Șanțurile produse sunt doar acoperite cu pământ fără a fi adus la starea inițială iar șanțurile care afectează căile de rulare nu sunt tasate și pietruite provizoriu în mod adecvat”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta speră ca operatorul de apă să remedieze deficiențele. În caz contrar administrația locală va trece la aplicarea de amenzi. Primarul Lucian Resmeriță spune că ”astfel de practici nu mai pot fi tolerate”.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: