Acasă STIRI Resmeriță: Prefectul râde de situația CEH

Resmeriță: Prefectul râde de situația CEH

[ad_1]

Valea Jiului fierbe din nou. Minerii sunt nemulțumiți că nu își primesc salariile. În timp ce oamenii protestează în subteran, politicienii fac declarații. Senatorul Cristian Resmeriță, PSD, acuză conducerea CEH că nu e transparentă. Că nu spune numărul exact al celor care protestează, și care este starea lor. Guvernul e acuzat de incompetență, deși Resmeriță recunoaște că nici pe timpul Guvernului PSD situația din mineritul Văii Jiului nu a fost mai bună.

Prefectul și țigara

Miercuri, prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian, a discutat cu minerii de la toate unitățile CEH. La Lupeni a coborât și în subteran, unde zeci de mineri așteptau pe galerii.

”În momentul în care a coborât în mina Lupeni, la puțul 15, în momentul în care a ajuns în subteran știți ce a vrut să facă domnul prefect? Să-și aprindă o țigară. Un miner pur și simplu i-a dat peste mână și i-a spus, domnul prefect ai venit să ne omori, sau ce se întâmplă”, a declarat Cristian Resmeriță.

Prefectul neagă acuzația. Spune că a fost doar un mod de a detensiona situația.

”A fost o discuție așa cu minerii, ca să văd ce părere au și despre un obicei normal al tuturor minerilor. A fost o glumă” susține prefectul de Hunedoara.

Resmeriță a fost nemulțumit și de pozele făcute de prefect în subteran.

”Dânsul râde parcă este în stațiune undeva la Mamaia sau poate La Straja că tot suntem în Valea Jiului, prin Parâng sau pe undeva pe aici”, a mai spus senatorul Cristian Resmeriță.

Liderul de la muntele nu s-a consultat cu minerii

Atitudinea neprofesionistă a guvernului, netransparența conducerii CEH, dar și protocolul semnat de Sindicatul Muntele cu prefectul de Hunedoara au reprezentat alte nemulțumiri ale senatorului.

”Dacă cei 4000 de angajați ai CEH au rate, din 15 până în 26, dacă sunt nevoiți să dea bani copiilor, soțiilor, familiilor lor să trăiască, să-și ia mâncare, cine suportă aceste cheltuieli, rate, cheltuieli de zi cu zi? Oare dă domnul Alin Sân de la el? Că nu înțeleg. Eu sunt curios cu cine s-a consultat domnul Sân. Cu minerii sunt convins că nu s-a consultat”, a explicat Cristian Resmeriță.

Trebuie găsită soluția

Conducerea CEH a fost, mai mereu, una numită politic. Una susținută de politicieni. Iar aceste conduceri au ”vegheat” la situația în care a ajuns compania.

”Foarte mulți directori au fost susținuți și de PSD, dar atenție, au fost susținuți de anumiți oameni din PSD. Și eu personal, în urmă cu vreo 12 ani am susținut un om care a fost director al CEH. Și eu personal și organizația PSD Lupeni, de atunci nu am mai susținut pe  nimeni. La salariile pe care le au dânșii la deschiderea pe care au avut-o din partea Guvernului, indiferent de ce culoare politică, pentru că eu nu spun că cei din PNL nu doresc să meargă mai departe, însă ei trebuie să găsească niște soluții. Sunt fricoși, sunt incompetenți”, spune Resmeriță.

Potrivit sursei citate, oamenilor ar trebui să li se spună clar ceea ce se întâmplă. Când se va închide mineritul, cât va mai continua în condiții de siguranță această activitate.

”Cei care conduc CEH, domnul ministru, că nu pot ăștia, ăștia nu sunt în stare, ascultați-l pe băiatu. De la nivel de ministru și de la nivel de Guvern, de acolo trebuie să se facă toate. Trebuie să se ia niște decizii ferme, să se găsească o soluție, indiferent care este ea. Soluția odată găsită trebuie comunicată oamenilor pentru ca ei să știe ce o să facă mâine sau poimâine sau luna viitoare”, a mai spus Cristian Resmeriță.

Nu știe dacă deciziile luate până acum în cazul CEH sunt unele care au avut ca scop doar obținerea voturilor din această zonă a țării.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 4 meserii potrivite pentru femeile prezentabile

Joburile pentru femei pot fi impartite in mai multe categorii. Astfel, exista cateva meserii care sunt ideale pentru femeile prezentabile, cu un...

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: