AcasăADMINISTRATIERobu: Trecem la tăierea cablurilor

Robu: Trecem la tăierea cablurilor

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, marți, că a dat dispoziție Poliției Locale să verifice și să amendeze toți operatorii care refuză să-și îngroape cablurile aeriene (televiziune, internet sau telefonie). În cazul în care nu se vor conforma, edilul avertizează că aceste cabluri vor fi tăiate.

[quote_box_center]Sunt operatori care sfidează orașul și pe proprii clienți. Cu toate că au fost săpături făcute ei, nu s-au îngrijit să și le îngroape. Am primit sesizări de la cetățeni din mai multe zone ale orașului unde nu doar că acești operatori nu au îngropat cablurile, ci continuă să le monteze aerian. Le-am spus celor de la Poliția Locală să verifice, să dea amenzi, chiar repetate, iar dacă va fi nevoie, vom merge până la tăierea cablurilor”, a declarat Nicolae Robu, într-o conferință de presă.[/quote_box_center]

Cablurile continuă să existe chiar și în Piața Libertății, unde se fac ample lucrări de reabilitare din fonduri europene, fapt care a sporit nemulțumirea primarului.

Firmele din Timișoara care au cabluri suspendate în oraș erau obligate să elibereze spațiul aerian până în 2012 și, municipalitatea având reglementări încă din 2003 împotriva celor care nu se conformează în acest sens. Notificările către firme au fost făcute în baza respectivelor Hotărâri de Consiliu Local, a mai precizat primarul.

În urmă cu șase ani, Primăria Timișoara a încercat o acțiune de tăiere a cablurilor aeriene nerevendicate de nicio firmă, orașul fiind împânzit de cabluri de telefonie, TV sau internet ce s-ar întinde pe o lungime de circa o mie de kilometri.

Primarul Nicolae Robu a precizat că nu se teme că timișorenii s-ar putea revolta dacă li se vor tăia cablurile și vor rămâne fără serviciile respective, întrucât vor înțelege „cine sunt adevărații vinovați și cui să ceară socoteală”.

[quote_box_center]Nu se poate ca, dacă cineva operează ilegal, să fie lăsat la nesfârșit în acea stare”, a explicat Robu.[/quote_box_center]

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc