AcasăSOCIALRomânii din vestul țării sunt așteptați la Debrecen, la Carnavalul Florilor

Românii din vestul țării sunt așteptați la Debrecen, la Carnavalul Florilor

Locuitorii din județele de la granița cu Ungaria sunt așteptați să participe între 18 și 21 august la Debrecen, în Ungaria, la un eveniment unic în Europa: Carnavalul Florilor.

debreceni_viragkarneval_10Milioane de flori, care alegorice, defilări spectaculoase, costume colorate, majorete și fanfare vor putea fi admirate la un eveniment unic în Europa, Carnavalul Florilor ce are loc la acest sfârșit de săptămână la Debrecen, în Ungaria.

Carnavalul se organizează la Debrecen încă din anul 1966, devenind astăzi unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Ungaria. Defilarea carelor alegorice va avea loc în 20 august – zi în care Ungaria sărbătorește înființarea statului maghiar – însă evenimentele prilejuite de această sărbătoare se întind pe parcursul întregii săptămâni.

debrecenIstoria Carnavalului Florilor începe undeva în zorii secolului trecut. În septembrie, 1900, Asociatia Civilă a Biciliștilor din Debrecen a organizat o competiție pe un câmp din apropierea orașului. Ziarele vermii au scris că acea competiție ciclistă s-a desfășurat pe un un ”câmp mărginit de multe flori”. Cinci ani mai târziu, în 1905, Asociatia Ambulanțierilor din Debrecen organiza o altă manifestare pe principalul bulevard al orașului, bulevard care era decorat cu foarte multe flori. Din anul 1966, cu mici excepții, Carnavalul a fost organizat în fiecare an în data de 20 august. Încet, festivalul a căpătat tot mai mare amploare, transformându-se într-o manifestare internațională.

Pe perioada evenimentului, populația orașului Debrecen se dublează, afluxul de turiști aducând venituri serioase întregii comunități. Decorațiunile încep să fie montate cu două sau chiar trei săptămâni înainte de eveniment, organizatorii insistând să amplaseze în cea mai mare parte doar flori proaspete. Pentru decorarea tuturor carelor alegorice organizatorii susțin că sunt necesare peste 3 milioane de flori, costul acestora fiind sponsorizat de diferite companii care, astfel, își fac publicitate. Prima mașină din coloana de care alegorice este întotdeauna cea care înfățișează coroana regală a Sfântului Ștefan.

viragkarneval-viragkocsi-kiallitas-es-folklor-bemutato-felnott-original-53316Carnavalul începe la ora 8 dimineața, în piața Petőfi și se desfășoară pe o distanță de 5 kilometri până la stadionul de pe strada Nagyerdei, Gyulai István. Între carele algorice, defilează diferite trupe de dans și formații care vor ajunge la stadion în jurul orei 10. Acolo urmează defilarea în fața unui juriu care alege cel mai frumos car alegoric și cel mai bun grup de dansatori.  După paradă, vizitatorii au posibilitatea de a se uita de aproape la toate carele alegorice de pe stadion, pentru ca apoi parada să plece înapoi pe străzile orașului.

Pentru a urmări parada pe străzile orașului nu este nevoie să cumpărați bilete de intrare, însă pentru locurile cele mai bune din zona străzii Pieței, străzii Hunyadi și a bulevardului Egyetem, precum și pentru accesul pe stadionul Gyulai István, este necesar să cumpărați bilet. Prețurile pot ajunge și la 4000 de forinți pentru anumite locuri din loja stadionului, însă pentru locurile mai puțin pretențioase veți plăti aproximativ 1300 de forinți.

Ruta completă a Carnavalului Florilor este următoarea: Piața Petőfi – Strada Pieței – Piața Kossuth – Strada Hatvan – Strada Bethlen  – Strada Hunyadi – Strada Péterfia – Piața Bem – Strada Simonyi – Bulevardul Nagyerdei  – Stadionul Gyulai István Athletics Stadium

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc