Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Salon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Salon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Ziua culturii române (15 ianuarie) și Ziua culturii maghiare (22 ianuarie) sunt sărbătorite la Oradea printr-un salon internațional de fotografie.

“Ideea organizării acestui salon internațional a pornit tocmai de la faptul că Ziua culturii române și Ziua culturii maghiare se sărbătoresc în aceeași săptămână. De 11 ani, noi, prin acest salon româno-maghiar, am demonstrat că se pot sărbători împreună zilele culturii celor două popoare, într-un respect reciproc. Fotografia, prin limbajul ei special, oferă un mijloc deosebit pentru a realiza, dincolo de frontiere, această comunicare sui-generis”, a declarat, Ștefan Toth, președintele Asociației Euro Foto Art, cu ocazia vernisajului Salonului internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni.

Cele 48 de lucrări expuse sunt realizate de 25 de artiști fotografi români și maghiari din România, Ungaria, Austria și Irlanda.

Imaginile alb-negru și color, de format mare, au tematică liberă și se încadrează în aproape toate genurile artei fotografice: eseu, portret, socio-fotografii, peisaje, arhitecturale, nuduri și naturi statice.

“Mie îmi place foarte mult să surprind oamenii, trăirile lor, momente mai deosebite, inedite din viața orașului, arhitectura surprinzătoare. Mă pasionează dinamica străzii, a peisajului citadin, orașul care trăiește în mii de chipuri, forme și culori”, a precizat Valentina Stan, o tânără expozantă, dar cu numeroase premii internaționale.

Salonul de fotografie poate fi vizitat până pe data de 5 februarie. Evenimentul face parte din ediția a cincea a Festivalului internațional de fotografie “Carol Pop de Szathmári”, care cuprinde, în perioada 11 ianuarie — 10 februarie, peste 30 de manifestări expoziționale în mai multe orașe din țară și străinătate.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: