Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Salon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Salon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Ziua culturii române (15 ianuarie) și Ziua culturii maghiare (22 ianuarie) sunt sărbătorite la Oradea printr-un salon internațional de fotografie.

“Ideea organizării acestui salon internațional a pornit tocmai de la faptul că Ziua culturii române și Ziua culturii maghiare se sărbătoresc în aceeași săptămână. De 11 ani, noi, prin acest salon româno-maghiar, am demonstrat că se pot sărbători împreună zilele culturii celor două popoare, într-un respect reciproc. Fotografia, prin limbajul ei special, oferă un mijloc deosebit pentru a realiza, dincolo de frontiere, această comunicare sui-generis”, a declarat, Ștefan Toth, președintele Asociației Euro Foto Art, cu ocazia vernisajului Salonului internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni.

Cele 48 de lucrări expuse sunt realizate de 25 de artiști fotografi români și maghiari din România, Ungaria, Austria și Irlanda.

Imaginile alb-negru și color, de format mare, au tematică liberă și se încadrează în aproape toate genurile artei fotografice: eseu, portret, socio-fotografii, peisaje, arhitecturale, nuduri și naturi statice.

“Mie îmi place foarte mult să surprind oamenii, trăirile lor, momente mai deosebite, inedite din viața orașului, arhitectura surprinzătoare. Mă pasionează dinamica străzii, a peisajului citadin, orașul care trăiește în mii de chipuri, forme și culori”, a precizat Valentina Stan, o tânără expozantă, dar cu numeroase premii internaționale.

Salonul de fotografie poate fi vizitat până pe data de 5 februarie. Evenimentul face parte din ediția a cincea a Festivalului internațional de fotografie “Carol Pop de Szathmári”, care cuprinde, în perioada 11 ianuarie — 10 februarie, peste 30 de manifestări expoziționale în mai multe orașe din țară și străinătate.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: