Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Salon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Salon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Ziua culturii române (15 ianuarie) și Ziua culturii maghiare (22 ianuarie) sunt sărbătorite la Oradea printr-un salon internațional de fotografie.

“Ideea organizării acestui salon internațional a pornit tocmai de la faptul că Ziua culturii române și Ziua culturii maghiare se sărbătoresc în aceeași săptămână. De 11 ani, noi, prin acest salon româno-maghiar, am demonstrat că se pot sărbători împreună zilele culturii celor două popoare, într-un respect reciproc. Fotografia, prin limbajul ei special, oferă un mijloc deosebit pentru a realiza, dincolo de frontiere, această comunicare sui-generis”, a declarat, Ștefan Toth, președintele Asociației Euro Foto Art, cu ocazia vernisajului Salonului internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni.

Cele 48 de lucrări expuse sunt realizate de 25 de artiști fotografi români și maghiari din România, Ungaria, Austria și Irlanda.

Imaginile alb-negru și color, de format mare, au tematică liberă și se încadrează în aproape toate genurile artei fotografice: eseu, portret, socio-fotografii, peisaje, arhitecturale, nuduri și naturi statice.

“Mie îmi place foarte mult să surprind oamenii, trăirile lor, momente mai deosebite, inedite din viața orașului, arhitectura surprinzătoare. Mă pasionează dinamica străzii, a peisajului citadin, orașul care trăiește în mii de chipuri, forme și culori”, a precizat Valentina Stan, o tânără expozantă, dar cu numeroase premii internaționale.

Salonul de fotografie poate fi vizitat până pe data de 5 februarie. Evenimentul face parte din ediția a cincea a Festivalului internațional de fotografie “Carol Pop de Szathmári”, care cuprinde, în perioada 11 ianuarie — 10 februarie, peste 30 de manifestări expoziționale în mai multe orașe din țară și străinătate.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: