Acasă ADMINISTRATIE Salubritate SA a făcut curăţenie în conturile Primăriei Deva

Salubritate SA a făcut curăţenie în conturile Primăriei Deva

Primăria municipiului Deva a fost prejudiciată cu aproape 1,55 milioane de lei în urma unui contract de concesiune a serviciilor de salubritate din oraş. Cifrele au fost calculate de Curtea de Conturi, în urma a trei proceduri de audit financiar extern.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat că au fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte relaţia de parteneriat existentă între Consiliul Local Deva şi societatea Salubritatea SA, cea care se ocupă de curăţenia oraşului, în ultimii trei ani.

Potrivit rapoartelor de audit, prejudiciul este constituit din facturări suplimentare ale serviciilor de curăţenie, plata operaţiunilor de stingere a unui incendiu izbucnit anul trecut la groapa de gunoi a oraşului, taxe de poluare şi impozite neachitate către bugetul local şi bugetul de stat.

Primăria Deva a contestat în instanţă rapoartele de audit ale Curţii de Conturi, aşteptând ca magistraţii secţiei de contencios-administrativ de la Tribunalul Hunedoara să se pronunţe asupra acestui caz. În situaţia în care instanţa va decide recuperarea banilor, atunci primarul se va adresa Consiliului Local Deva şi va solicita consilierilor să ia o decizie asupra modului în care va fi achitat prejudiciul.

„Am acţionat în instanţă Curtea de Conturi pentru că nu sunt de acord ca aceşti bani să fie recuperaţi de la funcţionarii publici din Primărie sau de la cetăţenii Devei. Cineva trebuie să răspundă de aceste prejudicii şi eu sunt convins că instituţiile abilitate vor lua o decizie în urma acestor rapoarte ale Curţii de Conturi”, a afirmat Mărginean.

Primarul municipiului Deva a menţionat că deja au fost luate primele măsuri de recuperare a prejudiciului, în sensul în care o parte din sumele pentru plata facturilor de curăţenie sunt reţinute într-un cont bancar.

Comentarii

comentarii

Articolul precedentConcurs pentru copii
Articolul următorProtest la autostrada Arad-Nădlac

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să obții un look de film noir? 4 sfaturi pentru bărbații care preferă stilul clasic

Film noir este un termen cinematografic, care descrie filmele polițiste hollywoodiene clasice. Acesta a devenit un reper cunoscut nu doar în acest...

Pleci la munte? Află 4 lucruri de care trebuie să ții cont pentru o escapadă montană perfectă!

Zona montană este perfectă pentru o ieșire din oraș și pentru o gură de aer curat. Muntele este extrem de benefic pentru...

4 AVANTAJE și 4 DEZAVANTAJE pe care le are INTERNETUL în societatea contemporană

Odată cu apariția internetului, lucrurile au început să devină mai ușoare, mai dezvoltate și mai moderne. Procesele de comunicare, cele de plată,...

Totul despre PC-uri: Iată în ce mituri despre calculatoare nu mai trebuie să creadă persoanele din Vest în anul 2020!

Unii oameni au tendința de a crede tot ce aud, fără a se interesa dacă informațiile primite sunt corecte sau nu. Din...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: