Acasă ADMINISTRATIE Salubritate SA a făcut curăţenie în conturile Primăriei Deva

Salubritate SA a făcut curăţenie în conturile Primăriei Deva

Primăria municipiului Deva a fost prejudiciată cu aproape 1,55 milioane de lei în urma unui contract de concesiune a serviciilor de salubritate din oraş. Cifrele au fost calculate de Curtea de Conturi, în urma a trei proceduri de audit financiar extern.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat că au fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte relaţia de parteneriat existentă între Consiliul Local Deva şi societatea Salubritatea SA, cea care se ocupă de curăţenia oraşului, în ultimii trei ani.

Potrivit rapoartelor de audit, prejudiciul este constituit din facturări suplimentare ale serviciilor de curăţenie, plata operaţiunilor de stingere a unui incendiu izbucnit anul trecut la groapa de gunoi a oraşului, taxe de poluare şi impozite neachitate către bugetul local şi bugetul de stat.

Primăria Deva a contestat în instanţă rapoartele de audit ale Curţii de Conturi, aşteptând ca magistraţii secţiei de contencios-administrativ de la Tribunalul Hunedoara să se pronunţe asupra acestui caz. În situaţia în care instanţa va decide recuperarea banilor, atunci primarul se va adresa Consiliului Local Deva şi va solicita consilierilor să ia o decizie asupra modului în care va fi achitat prejudiciul.

„Am acţionat în instanţă Curtea de Conturi pentru că nu sunt de acord ca aceşti bani să fie recuperaţi de la funcţionarii publici din Primărie sau de la cetăţenii Devei. Cineva trebuie să răspundă de aceste prejudicii şi eu sunt convins că instituţiile abilitate vor lua o decizie în urma acestor rapoarte ale Curţii de Conturi”, a afirmat Mărginean.

Primarul municipiului Deva a menţionat că deja au fost luate primele măsuri de recuperare a prejudiciului, în sensul în care o parte din sumele pentru plata facturilor de curăţenie sunt reţinute într-un cont bancar.

Comentarii

comentarii

Articolul precedentConcurs pentru copii
Articolul următorProtest la autostrada Arad-Nădlac

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: