AcasăALERTASalvamont: declarăm nesigur turismul în zona montană a județului Hunedoara

Salvamont: declarăm nesigur turismul în zona montană a județului Hunedoara

Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara atenționează turiștii dornici să exploreze Masivul Retezat că vaile, mult umflate, au rupt maluri și au creat pe alocuri adevărate canioane, imposibil de trecut cu vreun vehicul. Toate podurile fixe au fost rupte sau avariate. 

Potrivit şefului Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, în zona Valea Râului Mare, drumul care duce de la barajul Tomeasa până la Poiana Pelegii este închis după ce aceasta s-a surpat, iar pericolul persistă în continuare.

Sfătuim turiștii care și-au planificat ieșiri in zona montană in aceasta perioada sa nu intreprinda drumetii pe văi si pe drumurile sau potecile vecine acestora. In urma celor întamplate si a prognozelor meteo viitoare declarăm nesigur turismul în zona montană a judetului Hunedoara”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Salvamont Hunedoara

Pe Valea Râuşorului, drumul care duce din comuna Râu de Mori spre staţiunea montană Râuşor este închis, după ce cursul de apă a surpat carosabilul pe trei porţiuni cuprinse între 10 şi 40 de metri. O altă zonă cu probleme este pe Valea Pietrele, unde majoritatea podeţelor din zona Cabanei Pietrele au fost luate de ape, salvamontiştii şi rangerii de la Administraţia Parcului Naţional Retezat intervenind vineri pentru repararea provizorie a podului principal care duce spre Cabana Genţiana şi care poate asigura accesul spre traseele de creastă.

„În zona Cabana Pietrele va urma o reparaţie mai amplă, pe care o vom executa cu profile metalice oferite de combinatul siderurgic din Hunedoara şi pe care le vom îmbrăca în lemn. Podul de la Pietrele este unul dintre cele mai importante din zonă, are o deschidere de opt metri şi o lăţime de 1,5 metri, fiind folosit şi de localnici”, a declarat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că reparaţia provizorie a podului de la Cabana Pietrele se va încheia vineri, urmând ca pentru celelalte podeţe să fie efectuate lucrări în următoarea perioadă.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să fie atenţi la acest sfârşit de săptămână pentru că s-ar putea ca unele podeţe, despre care ştiau că se află pe trasee, să fi fost antrenate la vale de scurgerile venite de pe versanţi. În plus, turiştii sunt sfătuiţi să ia legătura cu salvamontiştii atunci când au în plan să facă o drumeţie pe munte, pentru a afla condiţiile de pe traseu şi prognoza meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc