Acasă EDUCATIE Sărbătorim 20 de ani de francofonie universitară

Sărbătorim 20 de ani de francofonie universitară

Biroul Regional pentru Europa Centrala si de Est al Agentiei Universitare a Francofoniei (BECO AUF) organizeaza joi, 9 octombrie a.c., la Palatul Parlamentului , seara de gala pentru aniversarea celor douazeci de ani de la infiintarea sa.

Desfasurat intr-un cadru ceremonial, evenimentul va reuni reprezentanti ai mediului academic, ai institutiilor publice din tari membre din Europa centrala si de est, reprezentanti ai sectorului privat francofon, membri ai corpului diplomatic, artisti si jurnalisti. Acest eveniment va fi marcat de semnarea unui memorandum intre Ministerul Educatiei Nationale si Agentia universitara a Francofoniei, care va permite lansarea unui program de finantare pentru proiecte internationale de cercetare.

Cu acest prilej vor primi medalia aniversara o serie de personalități care au influentat evolutia biroului in cei douazeci de ani de activitate, printre care Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, Remus Pricopie, ministrul Educatiei si Mihea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică.

Gala va prilejui prezentarea programului de burse ”Eugen Ionescu”, premierea castigatorilor concursului ”Ma francophonie, mon atout”, proiectia filmului aniversar, lansarea atlasului geografic ”20 ans de francophonie universitaire en Europe Centrale et Orientale”, precum si un moment artistic pregatit de tineri francofoni, premiați in cadrul Festivalului studentilor francofoni din Europa centrala si de est.

[quote_box_center]Sarbatorim astazi doua decenii de francofonie universitara, o experienta care ne dorim sa stimuleze o noua maniera, mai buna, de a construi societatea actuala. Activitatea Biroului Europa Centrala si de Est inseamna, pe scurt, peste 5 000 de burse și peste 60 de proiecte, precum si numeroase actiuni în care s-au implicat 89 universitati membre in 19 tari la nivelul regiunii” , declara Fabien Flori, director al Biroului Regional Europa centrala si de est.[/quote_box_center]

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție cu dublu statut: asociație ce reunește peste 770 de universități ale lumii și, în același timp, operator al Francofoniei pentru învățământul superior și cercetare.

Încă din 1961, AUF pune în practică acțiuni în beneficiul instituțiilor de învățământ superior care oferă studii despre sau în limba franceză: programe de burse, proiecte de cooperare, cercetare și guvernanță, susținerea manifestărilor științifice, sprijin pentru profesionalizarea învățământului, intervenții în vederea reconstrucției sistemelor de învățământ în țările unde acest lucru este necesar.Răspunzând nevoilor definite de membrii săi, acțiunile AUF acoperă în prezent 98 de țări de pe 5 continente.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Joburi de pandemie: În ce domenii pot lucra tinerele necalificate de până în 25 de ani

Piața muncii este destul de fragilă în aceste momente în care multe firme nu știu ce se va întâmpla cu ele pe...

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: