AcasăSTIRISărbătorim 20 de ani de francofonie universitară

Sărbătorim 20 de ani de francofonie universitară

Biroul Regional pentru Europa Centrala si de Est al Agentiei Universitare a Francofoniei (BECO AUF) organizeaza joi, 9 octombrie a.c., la Palatul Parlamentului , seara de gala pentru aniversarea celor douazeci de ani de la infiintarea sa.

Desfasurat intr-un cadru ceremonial, evenimentul va reuni reprezentanti ai mediului academic, ai institutiilor publice din tari membre din Europa centrala si de est, reprezentanti ai sectorului privat francofon, membri ai corpului diplomatic, artisti si jurnalisti. Acest eveniment va fi marcat de semnarea unui memorandum intre Ministerul Educatiei Nationale si Agentia universitara a Francofoniei, care va permite lansarea unui program de finantare pentru proiecte internationale de cercetare.

Cu acest prilej vor primi medalia aniversara o serie de personalități care au influentat evolutia biroului in cei douazeci de ani de activitate, printre care Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, Remus Pricopie, ministrul Educatiei si Mihea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică.

Gala va prilejui prezentarea programului de burse ”Eugen Ionescu”, premierea castigatorilor concursului ”Ma francophonie, mon atout”, proiectia filmului aniversar, lansarea atlasului geografic ”20 ans de francophonie universitaire en Europe Centrale et Orientale”, precum si un moment artistic pregatit de tineri francofoni, premiați in cadrul Festivalului studentilor francofoni din Europa centrala si de est.

[quote_box_center]Sarbatorim astazi doua decenii de francofonie universitara, o experienta care ne dorim sa stimuleze o noua maniera, mai buna, de a construi societatea actuala. Activitatea Biroului Europa Centrala si de Est inseamna, pe scurt, peste 5 000 de burse și peste 60 de proiecte, precum si numeroase actiuni în care s-au implicat 89 universitati membre in 19 tari la nivelul regiunii” , declara Fabien Flori, director al Biroului Regional Europa centrala si de est.[/quote_box_center]

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție cu dublu statut: asociație ce reunește peste 770 de universități ale lumii și, în același timp, operator al Francofoniei pentru învățământul superior și cercetare.

Încă din 1961, AUF pune în practică acțiuni în beneficiul instituțiilor de învățământ superior care oferă studii despre sau în limba franceză: programe de burse, proiecte de cooperare, cercetare și guvernanță, susținerea manifestărilor științifice, sprijin pentru profesionalizarea învățământului, intervenții în vederea reconstrucției sistemelor de învățământ în țările unde acest lucru este necesar.Răspunzând nevoilor definite de membrii săi, acțiunile AUF acoperă în prezent 98 de țări de pe 5 continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc