AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSScandal la OSPA Timiș, după ce angajații au aflat că instituția se...

Scandal la OSPA Timiș, după ce angajații au aflat că instituția se deființează

Descentralizarea începe să își arate limitele, deși încă nici nu a început oficial. Printre vicitmele acestui proces se numără și cei 39 de salariaţi ai Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Timiş care au fost înştiinţaţi că, din cauza descentralizării, această instituţie va fi desfiinţată şi doar zece dintre ei vor rămâne angajaţi ai noului Oficiului pentru Agricultură Timiş.

OSPA Timiş este o instituție care se autofinanțează, fiind așadar inexplicabil de ce guvernanţii au luat decizia de a o desfiinţa şi de a trimite oamenii în şomaj. Revoltați, salariații au trimis o scrisoare deschisă, atât către Ministerul Agriculturii, cât şi către alte instituţii, în care cer reanalizarea situaţiei, mai ales că până astăzi nu cunosc nici măcar modul în care se va organiza concursul pentru ocuparea celor zece posturi ce vor rămâne.

Venim cu rugămintea analizării cât mai urgente a situaţiei angajaţilor (se regăsesc şi cei 10 care vor rămâne, pentru că nu cunoaştem cum se organizează concursul nici până azi, 28.11.2013), care în prag de iarnă rămân fără venituri, având fiecare mari probleme financiare (rate bancă, rate CAR, restanţe facturi, cheltuieli de întreţinere mari). Unii dintre salariaţi sunt întreţinători unici de familie şi persoane în pragul pensionării.(…).La nivel de ţară, din cei 450 angajaţi în cadrul OSPA judeţene care nu au beneficiat de salarii plătite din bugetul statului, ci din veniturile proprii realizate prin contracte cu terţii, venituri din care statul a avut câştig prin impozite, 353 angajaţi vor fi preluaţi de stat şi plătiţi din bugetul statului şi vor fi trimişi în şomaj restul şi plătiţi tot din bugetul statului. Unde este economia la bugetul statului?Impactul social asupra angajaţilor OSPA Timiş, care nu sunt funcţionari publici, privind stabilirea numărului maxim de posturi la 10 (zece) prin Ordinul 956/2013 al MADR este dezastruos. Vă rugăm să analizaţi posibilitatea de a primi salarii compensatorii pentru cei ce vor fi concediaţi (…) Dorim să ni se acorde salariile compensatorii din banii existenţi în contul OSPA Timiş la ora actuală (bani proveniţi din munca noastră prin contractele încheiate cu diverşi clienţi) nu din bugetul statului. În al doisprezecelea ceas, respectuos apelăm la soluţionarea acestei situaţii fără precedent cu ajutorul dumneavoastră în cel mai scurt timp.”, se spune în scrisoarea salariaților OSPA Timișoara.

OSPA Timiș se ocupă de elaborarea tuturor tipurilor de studii şi analize ce privesc solul, apa şi protecţia mediului în agricultură, atât în judeţul Timiş, cât şi în Caraş-Severin, acoperind o suprafaţă totală de peste un milion de hectare. Studiile realizate de angajaţii acestei instituţii sunt necesare şi pentru stabilirea corectă a impozitelor şi taxelor datorate de cei care deţin terenuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc