Acasă STIRI HUNEDOARA Schi pe doage de butoi la Cupa Veteranilor, în Straja

Schi pe doage de butoi la Cupa Veteranilor, în Straja

schi doageZăpada groasă de peste un metru este numai bună pentru schi în staţiunea Straja. Se poate schia pe toate pârtiile, cu excepţia celei de sub traseul telegondolei, unde zăpada s-a deteriorat la coborâre, spre Lupeni.

Toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează

Peste 150 de schiori s-au înscris la ediţia din acest an a Cupei Veteranilor, care va avea loc sâmbătă în staţiunea Straja, din Valea Jiului, atracţia probelor fiind schiul pe doage de butoi.

Competiţia se desfăşoară, neîntrerupt, de 42 de ani, chiar de la momentul în care în Straja nu era decât o singură cabană din lemn.

Concursul este structurat pe probele de schi fond, schi alpin şi slalom pe doage de butoi. Ultima probă este şi cea mai vizionată de public, dar şi cea mai agreată de schiori.

„Mulţi dintre participanţi se înscriu în concurs pentru amuzament, mai ales că doagele „de marcă” sunt asigurate de către organizatori. Concurenţii alunecă pe doage, iar direcţia le asigurată de un băţ ţinut între picioare”, spunea Emil Părău, unul dintre organizatorii concursului.

Schiorii se vor reuni sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, pe pârtia Lupu, lângă cabana veche, pentru startul în proba de schi fond,.

Proba de schi alpin va începe la ora 11.00, iar cea de slalom pe doage, la ora 13.00.

Anul trecut, cel mai în vârstă concurent de la „Cupa Veteranilor” a fost un colonel în rezervă din Bucureşti, care a schiat foarte bine la cei 96 de ani împliniţi.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: