Acasă STIRI HUNEDOARA ”Școala de Biodiversitate” se încheie oficial astăzi

”Școala de Biodiversitate” se încheie oficial astăzi

Astăzi, începând cu ora 13.00, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR) este gazda festivităţii de încheiere a ”Școlii de Biodiversitate”

În cadrul proiectului, pe parcursul a 5 săptămâni, 100 de elevi de la școlile din comunele Sălașu de Sus și Sântămăria Orlea precum și iubitori de natură de toate vârstele au putut participa la lecții teoretice și practice în aer liber, derulate în ariile protejate Fânațele cu Narcise și Vârful Poieni, de pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului. Participanții au fost încurajați să-și structureze cât mai bine informațiile prin intermediul jocurilor, desenului, activităților interactive, dar și a activităților de ecologizare. Scopul proiectului a fost acela de a informa participanții, comunitățile locale din zonă precum și iubitorii de natură și turiștii despre importanța speciilor protejate de floră și faună din cele două arii naturale protejate, dar și despre modalitățile în care ele pot fi ocrotite.

Cei 100 de elevi participanți au avut posibilitatea de a participa și la un concurs derulat pe patru secțiuni: desen, fotografie, text scris și promovarea biodiversității pe rețelele de socializare. După finalizarea lecțiilor, 10 dintre cei mai activi elevi au beneficiat de materiale de informare și sesiuni de training pentru a deveni ghizi juniori pentru biodiversitate.

”Școala de biodiversitate. Păsări, fluturi și plante rare la poalele Retezatului” s-a desfășurat în perioada aprilie – septembrie 2013 și a beneficiat de o finanțare din partea MOL România și Fundației pentru Parteneriat. Proiectul a fost derulat de Asociația pentru Șoimărit și Protecția Păsărilor de Pradă Peregrinus, în parteneriat cu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Primăria Sălașu de Sus, Școala Primară Sălașu de Sus și Școala Gimnazială Sântămăria Orlea.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Comunicat Sorin Bumb: Este nevoie urgentă de un cadru legal care să permită punerea în valoare a patrimoniului UNESCO

La o zi după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde trei paciente au murit după o defecțiune la stația de oxigen din...

Asociația Caritas Alba Iulia a strâns și a donat o sumă importantă de bani pentru victimele unui incendiu din Secuime

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis marți măsuri ce trebuie respectate în 9 comune din județ. Acestea intră în vigoare...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: