Acasă STIRI Școli în scenariul roșu. Incidența COVID, tot în creștere la Petroșani

Școli în scenariul roșu. Incidența COVID, tot în creștere la Petroșani


Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească. Municipiul Petroșani rămâne localitatea urbană cu cea mai mar rată de infectare din județul Hunedoara. Săptămâna viitoare, în Petroșani și Vulcan, școlile vor funcționa în baza scenariului roșu. Și în celelalte localități din Valea Jiului rata de incidență e în creștere, situându-se, în medie, în jurul a 2,5 la mia de locuitori. La nivel de județ, în ultimele 14 zile, sunt peste 70 de cazuri de COVID-19 la tineri sub 19 ani.

Peste 4,5 rată de incidență la Petroșani

Ultima raportare a celor de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, cea de vineri, care are la bază datele de joi dimineață, de la ora 10.00, arată o incidență de 4,52 la mie la nivelul municipiului Petroșani. Asta în condițiile în care la raportarea de joi incidența era de 4,02 la mia de locuitori.

Numărul cazurilor de infecție cu virusul SARS CoV-2 în ultimele 14 zile a ajuns, la Petroșani, la 183.  13 dintre aceste cazuri sunt înregistrate la tineri sub 19 ani.

Și municipiul Vulcan continuă să fie în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3,56 la mia de locuitori. Sunt 97 de cazuri active în ultimele 14 zile la Vulcan, din care 7 la tineri sub 19 ani.

În cele două municipii, Petroșani și Vulcan, școala se va face, de luni, în baza scenariului roșu. Asta înseamnă că elevii din anii terminali nu vor mai merge la școală, ci vor face cursurile on-line. Vor fi deschise însă grădinițele, vor merge la școală elevii din clasele 0-4.

În jurul a 2,5 la mie în alte trei localități

O singură localitate din Valea Jiului e inclusă pe scenariul verde. Este vorba de Uricani, unde incidența COVID este 0,54 la 1000 locuitori.

În orașul Aninoasa incidența este de 2.47 la 1000 locuitori, la Petrila de 2.43, iar în municipiul Lupeni de 2,44/1000 locuitori.Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: