Acasă EDUCATIE Școlile gimnaziale din vestul țării, printre cele mai puțin exigente din țară

Școlile gimnaziale din vestul țării, printre cele mai puțin exigente din țară

Ministerul Educației Naționale (MEN) a făcut astăzi publice rezultatele unui studiu referitor la calitatea actului educațional în școlile gimnaziale din țară. Datele arată că școlile din vestul țării sunt printre cele mai puțin exigente, comparativ cu restul unităților de învățământ gimnazial din România.

În cursul analizei efectuate de Ministerul Educației Naționale cu privire la rezultatele elevilor la sfârșitul clasei a VIII-a, a fost comparată media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obținute la Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a. Această diferență a fost calculată pentru fiecare elev, apoi centralizată pe școală, pe județ și pe țară. Analiza a relevat că există școli la care, în medie, rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele obținute pe parcursul anului școlar, ceea ce indică exigență pe parcursul anului școlar și corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Există însă și școli la care rezultatele la Evaluarea Națională au fost mult mai slabe decât cele obținute, în medie, la clasă. Aceasta poate indica lipsă de exigență, ușurință în acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decât să dăuneze elevilor care, în acest fel, nu își cunosc nivelul real.

Datele calitative despre școlile gimnaziale din județul Arad arată că media mediilor la absolvirea claselor V-VIII este de 8,56, sub cea națională care este 8,59.  Media mediilor la evaluarea naţională pentru școlile gimnaziale din județul Arad este 6,45, sub cea națională care este 6,79. Cea mai bună școală din județ este Colegiul Național ”Moise Nicoară”, fiind a 15 școală într-un top național. Cea mai puțin performantă școală din județ este Școala Gimnazială ”Ștefan Cicio-Pop”din Arad, aflată pe locul 5791 în topul național.

În județul Caraș-Severin, cea mai performantă școală este Școala Gimnazială Nr 2 din Reșița, aflată pe locul 305 la nivel național, în timp ce școala cea mai puțin performană este Școala Gimnazială Brădet Anina, aflată pe locul 5861 la nivel național. În județ, media mediilor la evaluarea naţională pentru școlile gimnaziale din județul Caraș-Severin este 6,oo, mult sub cea națională care este 6,79. Media mediilor la absolvirea claselor V-VIII este de 8,52, sub cea națională care este 8,59.

Pentru județul Hunedoara, cea mai performantă școală rămâne Colegiul Național ”Decebal” din Deva, aflat însă de-abia pe locul 186 la nivel național. Cea mai puțin performantă școală din județ este cea din Teliucu Inferior, aflată în topul național abia pe locul 5826. Media mediilor la evaluarea naţională pentru școlile gimnaziale din județul Hunedoara este este 6,39, sub cea națională care este 6,79. Media mediilor la absolvirea claselor V-VIII este de 8,63, peste cea națională care este 8,59.

Colegiul Național ”C.D. Loga” din Timișoara este cea mai performantă școală din județul Timiș, fiind clasată pe locul 140 la nivel național, în timp ce Școala Gimnazială Igris, comuna Sânpetru Mare, este cea mai slab cotată în județ, fiind pe locul 5854 la nivel național. Datele calitative despre școlile gimnaziale din județul Timiș arată că media mediilor la evaluarea naţională este 6,43, sub media națională care este 6,79, în timp ce media mediilor la absolvirea claselor V-VIII este de 8,65, peste cea națională care este 8,59.

Potrivit informațiilor Ministerului Educației Naționale, cele mai bune scoli sunt în București, Brăila, Gorj și Suceava, în timp ce județele  Caraș-Severin , Olt, Timiș si Hunedoara au cele mai puțin exigente școli din România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: