AcasăSTIRI„Scorpionii Galbeni” se întorc din Afganistan

„Scorpionii Galbeni” se întorc din Afganistan

Militarii Batalionului 2 Manevră „Scorpionii Galbeni” din Timișoara și-au finalizat misiunea și au început operațiunea de revenire în țară, după cele aproape opt luni petrecute în Afganistan. Retragerea celor 500 de ”scorpioni” se va derula până la mijlocul lunii august. 

Cei 500 de militari care fac parte din batalionul „Scorpionii Galbeni” au plecat în Afganistan la începutul acestui an, ei fiind detaşaţi în provincia Zabul, unde au acţionat pentru protejarea zonei împotriva insurgenţilor. Echipa CIMIC  (Civil-Military Cooperation) a Batalionului 2 Manevră „Scorpionii Galbeni”, formată din căpitan Marius CORBU, locotenent Gabriel Predişor, plutonier adjutant Mihai Sbiera şi sergent major Marius Hromei, a fost implicată în pregătirea liderilor forţelor de securitate afgane în executarea de misiuni. Alături de ei, ceilalți militari ai Batalionului au executat pe parcursul celor opt luni diverse operațiuni de patrulare în zona alocată, alături de forțele multinaționale din Afganistan. Misiunile, adesea extrem de periculoase, au fost însă elementul care a creat unitate în cadrul militarilor români și a condus la formarea unei adevărate forțe pregătite să abordeze atât misiuni cu caracter pur militar, cât și misiuni de cooperare cu civilii și de organizare a unor acțiuni umanitare.

Ceremenia oficială de bun venit va avea loc la finalul lunii august, în Piața Victoriei, odată cu revenirea în țară a ultimului ”scorpion galben”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc