Acasă JUSTIȚIE „Scorpionii Galbeni” se întorc din Afganistan

„Scorpionii Galbeni” se întorc din Afganistan

Militarii Batalionului 2 Manevră „Scorpionii Galbeni” din Timișoara și-au finalizat misiunea și au început operațiunea de revenire în țară, după cele aproape opt luni petrecute în Afganistan. Retragerea celor 500 de ”scorpioni” se va derula până la mijlocul lunii august. 

Cei 500 de militari care fac parte din batalionul „Scorpionii Galbeni” au plecat în Afganistan la începutul acestui an, ei fiind detaşaţi în provincia Zabul, unde au acţionat pentru protejarea zonei împotriva insurgenţilor. Echipa CIMIC  (Civil-Military Cooperation) a Batalionului 2 Manevră „Scorpionii Galbeni”, formată din căpitan Marius CORBU, locotenent Gabriel Predişor, plutonier adjutant Mihai Sbiera şi sergent major Marius Hromei, a fost implicată în pregătirea liderilor forţelor de securitate afgane în executarea de misiuni. Alături de ei, ceilalți militari ai Batalionului au executat pe parcursul celor opt luni diverse operațiuni de patrulare în zona alocată, alături de forțele multinaționale din Afganistan. Misiunile, adesea extrem de periculoase, au fost însă elementul care a creat unitate în cadrul militarilor români și a condus la formarea unei adevărate forțe pregătite să abordeze atât misiuni cu caracter pur militar, cât și misiuni de cooperare cu civilii și de organizare a unor acțiuni umanitare.

Ceremenia oficială de bun venit va avea loc la finalul lunii august, în Piața Victoriei, odată cu revenirea în țară a ultimului ”scorpion galben”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: